Дружина губернатора Тернопільщини виграла суд і повернеться в райраду?

Поділитися

Щойно у Гусятині завершився суд за позовом екс-голови Гусятинської райради Надії Хоптян, яку обрали на цю посаду аж з 10 спроби три роки тому. 3 грудня минулого року депутатам райради так обридло керівництво в особі дружини губернатора, що 17 із 25 депутатів Партії Регіонів проголосували за її відставку. Весь Гусятин “гудів”: це ж треба вміти так допекти людям!

Громадськість району сподівалась, що місцеві судді, які колегіально розглядали позов Надії Хоптян, не підтримають її несправедливих вимог. Чому суд не прислухався до думки громади, до рішення більшості депутатів Гусятинської райради.

syd Gysatun Xoptan Nada-Не було враховане право 70 депутатів!- наголосив у розмові з журналістом “ПРО ВСЕ” заступник голови Гусятинської райради Любомир Лівель/

Суд постановив, що дії депутатів Бойчука і Лівеля незаконними. Феміда частково визнала законними вимоги Надії Хоптян.

Суд скасував рішення сесії. Але частину вимог пані Хоптян щодо незаконності ведення сесії депутатами Бойчуком і Лівелем- відхілив.

Наразі залишено 10 днів для апеляційного оскарження рішення суду.

-Ми цим правом на оскарження обов’язково скористаємось,- поділився планами п.Лівель. Ми були готові до будь-якого розвитку подій. Ми очікували на все, бачачи, яка ситуація в Україні та Києві. Тому ми вже маємо готову апеляційну скаргу. Будемо її подавати  до Львова.

 – Чи не збирається дружина губернатора вже захоплювати свій колишній кабінет? Чи не озвучувала прохання, накази чи т.п.?

-Рішення суду першої інстанції вступає в силу за десять днів. Після цієї ухвали вона головою райради не стала. Має завершитись апеляційний процес. Ще можливе продовження судових баталій і в столиці у вищому Адміністративному і у Верховному судах.

-А як відреагували люди, які були присутні на процесі? Це ж були місцеві судді… Чи були представники з Тернопільської облдержадміністрації?

– Обласна адміністрація була ледь не повним складом. Були також всі голови фракцій нашої райради. Звичайно, були й жителі Гусятина. скажу відверто, люди не були здивовані. До такого рішення були готові. Гусятинці не скривали свого обурення. Сьогодні о 18 годині в Гусятині відбудеться народне віче з приводу такої ситуації.

***

У розсилці  ЗМІ від прихильників Тернопільської ОДА надійшов коментар адвоката Надії Хоптян:

Прокоментувати рішення суду ми попросили у адвоката Надії Хоптян В’ячеслава Авдієнка:

“Суд задовольнив наш позов частково. Він визнав недійсними рішення, які оскаржувалися Хоптян Надією Андрієвною, але залишив без задоволення позовну вимогу щодо поновлення її на роботі.

Суд також визнав, що сесія Гусятинської ради під головуванням Василя Бойчука не відбулася. Визнав дії депутатів щодо скликання цієї сесії незаконними, а також задовольнив наш позов щодо скасування тих рішень, які були прийняті на цій сесії.

Варто відзначити, що одночасно суд мав би вирішити питання про поновлення Надії Хоптян на роботі. Але у цій частині суд відмовив, мотиву ми не знаємо. Щоб прокоментувати, треба дочекатися повного тексту рішення суду.

Можливо, оскільки рішення скасовано і сесія не відбулася, отже її звільнення було незаконним і тому вона не вважається звільненою. Імовірно, може бути така мотивація. Якщо це так – то Надія Хоптян залишається головою, адже не було факту її звільнення. Швидше за все, що логіка суду така.

Народ має право на повстання!

Що насправді вирішив суд щодо дружини губернатора Тернопілля?