Ольга Богомолець провела зустріч з експертами Світового банку реконструкції і розвитку

Поділитися

9 квітня Кандидат в Президенти України Ольга Богомолець зустрілась з керівником сектору гуманітарного розвитку Світового банку реконструкції і розвитку по Білорусі, Молдві та Україні паном Паоло Карло Беллі.

В рамках зустрічі Ольга Вадимівна обговорила з експертом пропозиції щодо реформування системи охорони здоров’я України. Зокрема, пан Беллі представив пакет пропозицій Світового банку щодо реформ.

Ольга Богомолець поділилася зі співбесідником своїм баченням реформування галузі. На її думку, всі фінансові схеми в системі охорони здоров’я потрібно зробити прозорими і децентралізувати їх.

– Треба відкрити всі фінансові потоки; необхідно, щоб місцеві медичні заклади не залежали від Києва, а купували ліки і все необхідне в регіонах. Бюджет галузі має бути децентралізований, – заявила кандидат в Президенти України.

Ольга Богомолець також зазначила, що закупівля ліків і інших необхідних речей у регіонах має проводитися безпосередньо від виробників, а не через посередників.

Ольга Богомолець також поділилася із представником Світового банку своїм проектом «Україна 80+», мета якого – сприяння «збільшенню середнього рівня тривалості життя в найближче десятиліття на двадцять років».

У свою чергу представник Світового банку звернув увагу на загрози, що стоять перед сучасною українською медициною. Серед них – високий рівень захворюваності на туберкульоз, ВІЛ-СНІД, серцево-судинні та онкозахворювання.

Пропозиції Світового банку зводяться до трьох основних пунктів. Перший – перерозподілення централізованих коштів на користь системи профілактики і первинного лікування, створення лікарняних округів. Другий – реформування системи фінансування галузі, коли кошти мають акумулюватися на рівні областей, котрі самі мають стати стратегічними закупівельниками медичних послуг, а не чекати надходження фінансування з центру. Третій – приведення системи профілактики і лікування у відповідність до поточних потреб.

Чому журналісти не проголосують за Порошенка-президента?

Прокуратура вжила заходів щодо відшкодування понад 160 тис. грн. шкоди, завданої довкіллю