29 жовтня у Тернополі відбудеться вечір романсу, а 4 листопада “залабає” Богдана Півненко

Поділитися

29 жовтня о 18 годині 30 хвилин в Тернопільській обласній філармонії відбудеться вечір романсу
Участь беруть:
-Нар.арт.Укр. Любов Ізотова;
-Нар.арт.Укр. Наталія Лемішка;
-Засл.арт.Укр. Надія Гусяниця;
-Наталія Бойко;
-Наталія Присіч;
-Володимир Шагай;
-Вадим Дарчук;
-Оксана Малецька
Ведуча –заслужена артистка України Адріана Онуфрійчук
**************************************************************************

bohdana_pivnenko4 листопада о 18.30 концерт симфонічного оркестру Тернопільської обласної філармонї .Солістка – заслужена артистка України Богдана Півненко (скрипка, Київ)
В програмі:
– А.В’єтан -концерт для скрипки з оркестром №5 ор.37
– Г.Венявський – фантазія на теми з опери “Фауст” Ш.Гуно, а також твори Й.Брамса, Ш.Гуно, Ж.Оффенбаха
Диригент – заслужений діяч мистецтв України Мирослав Кріль
Заслужена артистка України Богдана Півненко — це український Паганіні в спідниці.
Хто думає, що це перебільшення, може піти на її концерт і переконатися в правдивості порівняння, хоча, зрозуміло, різні часи — різні критерії. Та видатний композитор, народний артист України Валентин Сильвестров вважає Богдану Півненко скрипачкою світового значення, котра нічим не поступається Співакову чи Кремеру. Їй сповна притаманні віртуозність, пристрасність-емоційність, інтелектуальність. А ще — дивна мальовнича потужність, іноді несамовитість, котра раптом поринає в ніжність.
Талант Богдани Півненко гранили видатні скрипалі-професори Б. Которович та І. Пилатюк у Національній музичній академії України імені П. Чайковського, а також російські метри — В. Третяков та З. Брон. Скрипачка — лауреат міжнародного конкурсу інтерпретаторів-інструменталістів у Кишиневі (1997), міжнародного конкурсу імені М. Лисенка в Києві (1997), лауреат національної програми «Нові імена України» (1997). У 2000–2004 рр. — концертмейстер Державного камерного ансамблю «Київські солісти», у складі якого репрезентувала українську культуру на провідних міжнародних фестивалях, в тому числі на Віденському, де отримала Гран-прі. Не раз брала участь у прем′єрному виконанні творів сучасних композиторів. Як солістка виступає з провідними камерними та симфонічними оркестрами України, веде активну гастрольну діяльність — у Німеччині, Іспанії, Франції, Австрії, Росії та ін. Тел. для довідок : 25-07-48, 52-61-09

ІМІ закликає журналістів промоніторити виборчі фонди місцевих кандидатів у депутати

“Мальме” – “Шахтар” – 1:0