Чи варто інвестувати в будівництво новобудови?

Поділитися

Недостатньо тільки мріяти про істотний пасивний дохід і незалежне життя в старості. Щоб досягти такого стану справ – важливо починати інвестувати якомога раніше.

Щодня, в розмовах з експертами чуємо, що як інвестицію в своє майбутнє українцям раціонально розглядати і вкладення в новобудови. А самі забудовники не соромляться пропонувати всілякі вигідні умови і різноманітні акції. До речі, наші колеги з порталу Мінфін давно відбирають такі акції забудовників.

Але все ж, експерти – експертами, але Finance.ua вирішили перевірити, як до такого варіанту інвестицій ставляться читачі порталу і запитати: Чи готові вони вкладати «кровно зароблені» в новобудови?

Як демонструють результати опитування, 32% опитаних переконані, що сьогодні в Україні чинити так – великий ризик. Занадто багато об’єктів в Україні не добудовують. Деякі навіть пропонують шукати варіанти вкладень за межами України. І не обов’язково в нерухомість.

Так, користувач з ніком Gastarbaiter рекомендує вчиняти, як його товариш – інвестувати в акції, щоб отримувати прибуток у валюті.

Багато хто й не вірить в новобудови, як інструмент для подальшого заробітку на оренді. 19% опитаних вважають, що прибутковість від оренди – на рівні вкладів, а «головняку» більше.

При цьому, як вважає користувач під ніком UA, новобудова може з часом стати «не модною». А це означає, що і заробляти на оренді буде просто не вигідно.

Але не всі читачі налаштовані песимістично до інвестицій в новобудови. 13% респондентів відзначають, що новобудови – це вигідно тому, що ціна «за квадрат» значно менша, ніж коли купуєш вже готову житлоплощу.

З такою позицією не згоден somilitark. Він надав свої розрахунки:


При цьому прихильники інвестицій в новобудови все ж стоять на своєму, і вважають, що попит на нерухомість буде тільки збільшуватися. У це вірять 10% опитаних.

Ще 6% зазначають, що незважаючи на «курсові чинники» ви в будь-якому разі не втратите свої капітали.

За матеріалами Finance.UA

Знайомство з громадянином Азербайджану завершилося для тернополянки гірким розчаруванням

В Україні створили потужний електробайк ScrAmper, який вже готуються запустити в серійне виробництво