У Тернополі подорожчає інтернет

Поділитися

За підрахунками провайдерів, в 2011 році ціни на інтернет-послуги можуть зрости, повідомляє portal.lviv.ua.

 За даними експертів, у 2010 році ціни на інтернет-послуги помітно просіли: у III кварталі тарифи деяких компаній опустилися до рівня рентабельності.

 На кінець III кварталу 2010 року загальна кількість абонентів в Україні становила близько 3,35 млн., з яких 2,87 млн. – домашні користувачі.

 На середину листопада 2010 року Україна увійшла до топ-30 країн світу за швидкістю інтернет-з’єднання. А за якістю швидкого інтернету Україна – на 36-му місці у світі.

 При цьому даний сектор зростає: у III кварталі 2010 року проникнення широкосмугового інтернету становило близько 16,3%. Дохід з абонента в 2010 році зменшився на 7 гривень, а це більш ніж 10%-ве падіння за трохи більш ніж квартал.

 «У 2011 році ціни на широкосмуговий інтернет-доступ для домашніх користувачів істотно падати вже не будуть, максимум на 5-10%, оскільки ніякого економічного сенсу в цьому вже немає, і фінансової міцності в більшості провайдерів на це не вистачить», – каже директор однієї з телекомунікаційних груп.

 На його думку, в районах з підвищеною конкуренцією більш технічно і фінансово підготовлені провайдери будуть намагатися надати більше послуг за ті ж гроші, а менш підготовлені втрачатимуть частку і прагнутимуть продати свій бізнес.

Політичні проститутки Тернополя заявили

“Тернопільська липа” “висповідала” журналіста Віталія Дереха