Чи завжди варто використовувати кондиціонер для прання?

Поділитися

Коли планується велике прання, потрібно зважено підійди до вибору мийних засобів. Серед них не тільки пральний порошок, але й різні пом’якшувачі для тканин або, як їх кличуть у народі, кондиціонери. Річ у тім, що останні підходять не для будь-якого одягу чи білизни, тому варто розібратися у цьому питанні заздалегідь. А, якщо потрібно трохи відволіктися від повсякденних завдань, гра Aztec Gold з пошуком давніх скарбів допоможе у цьому.

Випадки, у яких не варто користуватися пом’якшувачем

Хоча сьогодні, засоби для пом’якшення та створення неповторного аромату мають популярність, вони не завжди корисні. По-перше, це пов’язано з індивідуальною реакцією шкіри людини, а по-друге – негативним впливом на деякі типи тканин. З приводу здоров’я, кондиціонер не варто використовувати, якщо:

  • Людина має алергічну реакцію на певні компоненти засобу;
  • Від контакту із засобом шкіра рук стає сухою, або тріскається.

Щодо взаємодії з різними тканинами, все залежить від інформації, що міститься на бирках речей та упаковках засобів. А взагалі, якщо речі потребують особливого догляду або не піддаються сильному забрудненню, можна користуватися лише порошком. Також, пом’якшувачі не можна додавати, якщо під час прання використовуються якісь спеціальні порошки, що не сумісні з ними. 

До яких тканин “ароматичні засоби” краще не застосовувати

Перше, до чого не варто додавати пом’якшувач, це шовкові речі тому, що можуть з’явитися заломи та складки на тканині. Щобільше, є ймовірність появи плям, які неможливо буде вивести. При цьому, деякі речовини, що містяться у сучасних “ароматичних засобах”, негативно впливають на гігроскопічні властивості шовку, а також, його колір та блиск.

До речі, махрові вироби на кшталт халата або рушника, також краще прати без кондиціонера. Він має здатність засмічувати тканинні волокна, тим самим зменшуючи здатність поглинати вологу. Може істотно збільшитися час просушування речей і, навіть, з’явитися неприємний запах. 

Окремо, слід згадати про верхній зимовий одяг з махерової або кашемірової тканини. Навіть, якщо налаштувати делікатне прання, кондиціонер вплине на ці речі таким чином, що вони частково втратять здатність зберігати тепло через пошкодження волокон. Тим більше, що з відповідних тканин, подібні засоби погано виполіскуються, тому вони стають ніби липкі на дотик. 

Як побороти страх, щоб почати щось робити

Як правильно підготуватися до здачі крові: поради для батьків маленьких пацієнтів