За 14 000 доларів США допомагали ухилянтам на Тернопільщині – обіцяли вплинути на медиків та службовців ТЦК

Поділитися

За процесуального керівництва Тернопільської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру злочинній групі у складі двох осіб за фактом вимагання та одержання неправомірної вигоди для себе та третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, 22 та 29-річний жителі Тернопільщини змовились та за гроші сприяли військовозобов’язаним в ухиленні від мобілізації. Вони «вирішували питання» про визнання їх тимчасово непридатним до військової служби.

Встановлено, що для реалізації злочинних планів обіцяли вплинути на рішення членів військово-лікарської комісії та посадових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Свої послуги оцінили у 14 тисяч доларів США з одного «клієнта».

Викрили підозрюваних під час отримання всієї суми неправомірної вигоди. Їх затримали у порядку ст. 208 КПК України. Невдовзі суд обере для них запобіжний захід. Водночас перевіряється причетність до злочину інших осіб.

Досудове розслідування здійснюють слідчі Головного управління Нацполіції у Тернопільській області за оперативного супроводу Тернопільського управління ДВБ Нацполіції України та Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури  сфері оборони Західного регіону

На Тернопільщині шукають дурних продавців, які будуть задурно працювати

Як культура змінює свої ролі: підсумки фестивалю “Фронтера”