У Chrome з’явиться вебмонетизація

Поділитися

Google підтвердив плани щодо впровадження вебмонетизації в Chrome. Це дозволить власникам сайтів отримувати мікроплатежі за їхній контент як додатковий спосіб отримання доходу. Всередині Google впевнені, що це дасть можливість творцям контенту та власникам сайтів отримувати винагороду за свою роботу, не покладаючись виключно на рекламу або підписку. Власники сайтів зможуть зробити платежі добровільними або ж обов’язковими, наприклад, за кожну нову сторінку знімати по 2 центи. Підтримка вебмонетизації може бути додана до будь-якої вебсторінки за допомогою HTML-елемента rel=”monetization”. Цей тег повідомлятиме браузеру, що сайт підтримує вебмонетизацію і вказує платіжний процесор, який слід використовувати.

“Слід зазначити, що вебмонетизація пропонує дві унікальні можливості – невеликі платежі та відсутність взаємодії з користувачем – користувачі платять за контент, коли вони його споживають,” – пишуть в Google.

За допомогою вебмонетизації власники вебсайтів можуть висловити свою зацікавленість в отриманні платежів, тоді як відвідувач зберігає повний контроль над тим, скільки грошей він готовий заплатити за контент

Функція все ще перебуває в процесі розробки групою спільноти Web Platform Incubator та не є стандартом W3C.

Українські суди скасували 88% штрафів ТЦК

Російська пропаганда намагається принизити Камалу Гарріс