Тернопільська держекоінспекція нагадує про заборону на полювання

Поділитися

В Україні продовжує діяти заборона на полювання, введена у зв’язку з воєнним станом. Про це нагадує Державна екологічна інспекція у Тернопільській області у Фейсбук.

“Традиційно в серпні мав би розпочатися сезон полювання на пернату дичину. Втім, уже третій рік поспіль, коли в Україні триває повномасштабна війна, мисливцям не дозволено брати до рук зброю, щоб застосовувати її для полювання”, – зазначають в інспекції. Незважаючи на діючу заборону, екологи фіксують випадки браконьєрства. За такі порушення передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність, а також відшкодування завданих збитків.

Водночас, як ми вже повідомляли, Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України готує до державної реєстрації наказ “Про затвердження Лімітів використання мисливських тварин, віднесених до державного мисливського фонду, на мисливський сезон 2024-2025 років”. Це може стати першим кроком до можливого відновлення полювання в деяких регіонах. Ну кортить деяким мажорам і мільйонерам постріляти беззахисну дичину.

Проте, остаточне рішення щодо відкриття полювання залежатиме від погоджень обласних військових адміністрацій та наполегливості мажорних користувачів мисливських угідь.

“Автошкола у смартфоні”. Тернополян запрошують на безкоштовний онлайн-курс ПДР

Перше в Україні ОСББ взяло кредит на сонячну станцію