У школах України скасують радянську традицію – золоті та срібні медалі

Поділитися

Таке рішення допоможе зекономити кошти держбюджету. Натомість успішних випускників школи зможуть відзначати власними відзнаками. Цікаво, що на зп помічників народних депутанів ніхто не намагається заощадити.
Як повідомляв освітній омбудсмен, у 2023 році держава витратила 1,8 млн грн для закупівлі 21,3 тисячі медалей, а у 2022 році – 1,77 млн грн для закупівлі 20,6 тисячі медалей.
Якщо раніше медалі давали певні привілеї при вступі до закладів вищої освіти, то зараз отримання медалі не дає жодних переваг. Водночас такі переваги залишаються при вступі до закладу професійної (професійно-технічної) освіти.
У країнах Європи відзнака у формі золотої або срібної медалі відсутня. Така практика була поширена з 1945 року лише у країнах так званого соціалістичного табору, які будували брехливий комунізм..

Якщо водій маршрутки у Тернополі візьме готівку за проїзд, то власнику автобуса не буде відшкодовуватись з бюджету оплата

Робота без бар’єрів: до 106,5 тис. грн виплачують роботодавцям Тернопільщини, які облаштовують робочі місця для людей з інвалідністю