Хитренький Цимбалюк: “Я заяву писав, але не надсилав”. В Януковича інша думка

Поділитися

Голова Львівської ОДА Михайло Цимбалюк не надсилав заяви на своє звільнення президентові України Віктору Януковичу. Про це він заявив 13 травня під час брифінгу.

«Я заяву писав, але не надсилав», – зазначив він.
Голова ЛОДА пояснив, що писав цю заяву через те, що в його кабінет без попередження увірвалися, передає “УТ”.
«Я зробив це для того, щоб не було кримінальної справи», – додав губернатор.
Цимбалюк додав, що інформував президента про цей візит до його кабінету без попередження.
Водночас президент Віктор Янукович повідомив 13 травня, що прийме рішення щодо відставки губернатора Львівщини Михайла Цимбалюка після висновків робочої групи Генпрокуратури, яка вивчає події 9 травня у Львові.

***

Президент Віктор Янукович може прийняти відставку львівського губернатора Михайла Цимбалюка і призначити на його місце заступника мера Харкова Ігоря Шурму.

Про це пише Фокус з посиланням на джерело, близьке до адміністрації президента, передає “УП”.
За словами співрозмовника, в першу чергу Банкову збентежила поведінка Цимбалюка, зокрема, його поступливість по відношенню до представників Свободи: “губернатор як-ніяк представляє в регіоні президента, який бачить себе на чолі жорсткої і непохитної вертикалі влади”.
По-друге, Янукович, швидше за все, буде змушений покласти на когось відповідальність за масові заворушення, і кандидатура Цимбалюка в даному випадку ідеальна. “Мовляв, сам західняк, і не додивився”, – сказав співрозмовник.
За його твердженням, на Банковій вже розпочався огляд кандидатур, здатних замінити Цимбалюка.
“Принаймні, мені відомо про дві. Перша – це заступник мера Харкова Ігор Шурма. Друга – представник президента в Кабміні Олександр Шлапак. Останнього, за моїми даними, підтримує прем’єр-міністр Микола Азаров”, – сказав співрозмовник.
Однак остаточне рішення ні про відставку чинного губернатора, ні про те, хто прийде йому на заміну, за словами джерела, поки що не вироблено.

У Тернополі сьогодні приспущені прапори

Феномен Степана Бандери