Гриценко: Справи Луценка і Тимошенко – це особиста помста

Поділитися

Вибіркове застосування закону з метою переслідування опозиції чи з особистих причин, а не боротьба з корупцією чи зловживаннями стало підставою для відкриття кримінальних справ проти Юрія Луценка та Юлії Тимошенко.

Про це  заявив у Тернополі лідер партії «Громадянська позиція» Анатолій Гриценко.

За словами Гриценка, «якщо Луценка тримають півроку за гратами і обіцяють ще 10, то за такою системою оцінки Черновецький мав би сісти як мінімум на тисячу років, а то й на більше. Так само, як і Бойко, Єжель та інші».

«Відповідальність має наступати невідворотно й одразу, а не після того, як «нинішні» стануть «попередниками». І ця відповідальність має наступати незалежно від партійного квитка, або його відсутності», – зазначив лідер «Громадянської позиції».

Гриценко заявив, що таку точку зору поділяють у Європі, у чому він пересвідчився цього тижня під час поїздки у складі парламентської групи до Берліну.

Лідер «Громадянської позиції» також вимагає змінити Луценку міру запобіжного заходу, про що неодноразово підписував з іншими депутатами звернення до Генпрокуратури.

«Для чого знущатися над Луценком? Він не є кримінальним небезпечним злочинцем, який щойно буде відпущений з-за грат піде по вулицях стріляти людей».

Такою ж безпідставною Гриценко вважає підписку про невиїзд для Тимошенко.

«Для чого це робити? Щоб вона приходила просити відпустити до матері у Дніпропетровськ? Це неправильно», – переконаний Гриценко.

Він зазначив, що головною причиною того, що саме ці два політика притягнуті до відповідальності є те, що саме Луценко і Тимошенко «у попередній діяльності проявляли себе найбільш активно в організації протестних акцій».

«Це їхня сильна риса і тому їх переслідують у першу чергу. Однак, за такого підходу, вибірковості, будь-хто може завтра сісти за грати», – зазначив лідер «Громадянської позиції».

1 червня у Тернополі дошкільнять почнуть “змагати” з нагоди святкування міжнародного Дня захисту дітей

Тернопільським випускникам на замітку: з 1 червня абітурієнти можуть подавати документи до вузів через Інтернет