Новий реабілітаційний центр – промінь надії для дітей-інвалідів

Поділитися

Cвоїх пацієнтів працівники нового тернопільського реабілітаційного центру для дітей-інвалідів називають особливими. Діти ці дійсно особливі, адже мають діагнози, що вказують на фізичні та психоемоційні вади, проте навчаються тут соціальній адаптації, а отже, в майбутньому, стануть повноцінними свідомими громадянами. Їм на допомогу у закладі працюватимуть семеро штатних медпрацівників, які розвиватимуть у діток творче мислення та природні здібності.

Зараз заклад працює ще не на повну і своїх дітей батьки можуть залишити лише на кілька годин.  Але спеціалісти закладу переконані, що навіть за такий короткий термін дітки зможуть отримати максимум інформації для їхнього інтелектуального розвитку. На сьогоднішній день, у реабілітаційному центрі знаходиться близько тридцяти вихованців віком від двох до вісімнадцяти років, підтримати та допомогти яким завжди готові вихователі установи.

 «У нашому закладі ми виокремили реабілітації соціальну, психологічну, та педагогічну. Зокрема, педагогічна реабілітація володіє об’ємним комплексним методом – методикою Монтессорі, яку ми маємо можливість реалізовувати», – розповідає директор центру Наталія Турецька.

Щодо можливості розширення мережі таких закладів, влада поспішних висновків не робить, адже, як відомо, це потребує значних коштів. Тому, за словами міського голови Тернополя Сергія Надала, спочатку варто «привести до пуття» те, що вже напрацьовано:  «Цього року на весь заклад, разом з заробітною платою працівників, було витрачено трошки більше ніж 400 тисяч. На наступний рік ця сума буде збільшена».

Терплячі та чуйні працівники соціально-реабілітаційного закладу розуміють, що до кожної дитини потрібен особливий підхід, а тому серцем та душею прикипіли то малечі, яка потребує допомоги відповідних фахівців. Їх, як своїх власних дітей вони вже встигли полюбити, адже ніщо так не зближує людей, як розуміння та така бажана «рука допомоги»  тим, хто ще так беззахисно та невинно дивиться на новий, незнаний світ….

Лілія Куленич.

Квартирант виявився крадієм

Чому Віталій Цимбалюк не стане представником Тернопілля у Верховній Раді?