До Дня пам’яті Героїв Крут у Львові відбудеться показ фільму про Майкла Коллінза

Поділитися

У неділю, 27 січня, до дня пам’яті загиблих вояків під Крутами, громадська організація «Борець» в рамках Кампанії «Пам’ятай про Крути» за підтримки Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького» проведе показ фільму про національного героя Ірландії, Майкла Коллінза.

Переклад та показ фільмів українською з тематикою героїчної національної боротьби країн за незалежність, схожою до української національної боротьби початку XX століття, відбувається вже втретє в рамках масштабного всеукраїнського відзначення Дня пам’яті Героїв Крут, яке ініціює Молодіжна кампанія «Пам’ятай про Крути». Цього року вирішили перекласти та озвучити українською фільм про національного героя Ірландії, Майкла Коллінза. Фільм вийшов на екрани 1996 року, отримав Золотого лева і зробув перемогу у Венеціанському кінофестивалі.

Кампанія заохочує громадськість долучитись до заходу та організувати показ фільму у своєму місті чи селі, школі, ліцеї, університеті, на роботі чи вдома. Для цього потрібно звернутись до організаторів Молодіжної Кампанії.

Перегляд фільму у Львові відбудеться у приміщенні музею-меморіалу «Тюрма на Лонцького» о 18 годині.

Сайт Молодіжної Кампанії «Пам’ятай про Крути» http://kruty.org.ua

У Тернопільскому районі з ініціативи «Сокола» будуть змагатися воркаутери та вертепи

У Тернополі відбулась презентація Науково-ідеологічного центру імені Дмитра Донцова