Тернополянка Олена Кривицька виграла золото

Поділитися

Три львів’янки й тернополянка завоювали «бронзу» Кубка світу з фехтування на шпагах.

На етапі Кубка світу з фехтування на шпагах, що завершився в австралійському Сіднеї, з найсильнішими командами планети змагалася й збірна України. У командному турнірі львів’янки Яна Шемякіна, Анфіса Почкалова, Ксенія Пантелєєва і тернополянка Олена Кривицька (фактично – збірна Галичини) вибороли бронзові нагороди.

Підопічні Андрія Орликовського обіграли кореянок (36:33) та вирвали перемогу в команди Італії (45:44). Однак у півфіналі львівському тріо не вдалося дотиснути майбутніх чемпіонок – представниць Китаю (38:30). Утім, у поєдинку, де на кону стояли бронзові нагороди, наші дівчата свого не віддали. Перемігши шведок (45:41), Шемякіна, Почкалова, Пантелєєва та Кривицька здобули першу цього сезону командну медаль і поліпшили свої позиції у світовому рейтингу. Нині українська збірна з жіночої шпаги розташувалася на 12-му місці.

Ще одну «бронзу» з нью-йоркського етапу Кубка світу привезла до рідного Миколаєва Ольга Харлан. Її шабля перекреслила усі мрії про п’єдестал угорці Дорі Варзі (15:12), британці Луїз Бонд Вільямз (15:6), титулованій полячці Дагмарі Возняк (15:14) та господарці арени Ібтіхай Мухаммад (15:14). Але у півфіналі дорогу Харлан, олімпійській чемпіонці та чемпіонці світу, перейшла росіянка Софія Велика. До перемоги Харлан не вистачило лише одного удару – 14:15… Прямуючи до вершини п’єдесталу, Велика перемогла ще одну приму українського фехтування: у чвертьфіналі перед росіянкою не встояла Олена Хомрова (9:15), повідомляє “Високий замок”

В Азарова “свої непорозуміння” з вінком

Єдина в Україні приватна офтальмологічна клініка, в якій роблять усі види оперативних втручань, знаходиться у Тернополі. Це “Клініка мікрохірургії ока Медікус”