Панорамний Тернопіль: 152 кілометри і 19 тисяч фотографій

Поділитися

Минулого тижня у Тернополі відбулась презентація, яку проігнорували чи не всі державні і комунальні ЗМІ. Зате журналісти незалежних видань були приємно здивовані роботою компанії Яндекс, представники якої розповіли про те, як створили панорамну карту нашого міста. За їхню роботу влада міста мала б як мінімум просто подякувати.

Переглянути проект можна на Яндекс.Картах (http://maps.yandex.ua/). Тепер будь-хто може здійснити віртуальну прогулянку вулицями міста та побачити його пам’ятки — наприклад, драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка або Замок. Екскурсія, правда, лише з російським текстом.

Але Панорами на Яндекс.Картах допомагають зорієнтуватися в місті: дізнатися, як виглядає будівля потрібної організації або подивитися район, у якому здається квартира. Краєвидом легко поділитися, давши посилання на панораму. Користувачі, які ніколи не були в Тернополі, зможуть ознайомитися з його пам’ятками, приміром, оцінити архітектуру костьолу Божого милосердя або старих будинків на вулиці Валовій.

Зйомку Тернополя провів у серпні 2013 року партнер Яндекса — “Компанія neq4”. Фотографи проїхали 152 кілометри та зробили понад 19 тисяч кадрів, із яких вийшло майже 5 тисяч панорам. Усього на Яндекс.Картах є панорамні знімки 66 населених пунктів України, включаючи всі обласні центри та багато великих або туристичних міст.

Промчати вулицями Тернополя зі швидкістю 260 км/год допоможе відеоролик

Вакантні посади та вільні робочі місця у Тернополі

За втручання тернопільської прокуратури відновлено права вкладників недобудованого житлового будинку