Як віце-прем’єр-міністр Геннадій Зубко у Шумську побував

Поділитися

shymsk-zybko-barnaВчора на Тернопільщину завітав віце-прем’єр міністр України Геннадій Зубко. Чиновник ще й займає крісло міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Проте, пересічний українець не знає навіть в лице цього урядовця, не говорячи вже чим він займається. Зубко став відомим після того, як його послав у Верховній Раді Гройсман.

zybkoРазом з ним приїхав заступник В’ячеслав Негода, якого тернополяни пам’ятають із початку дев’яностих, коли “рухівець” два терміни поспіль розвалював господарку найзеленішого міста союзу. На третій термін Негоду не обрали, бо вже сидів у печінках через свою некомпетентність. Нині цей чоловік проводить адміністративну реформу в Україні. Не дивно, що вона так буксує і не має підтримки серед українців. Але протилежної думки чиновництво, яке рапортує про успіхи реформи, про те, що найбідніша область в Україні є лідер у руках порошенківських кастратів.

zybko2Спочатку Зубко вирішив “попіаритись” із журналістами у їхньому бусі – дати інтервю у робочій атмосфері, економлячи час. Проте, як урядовець з джипа виходив – не дозволила фотографувати прес-служба Тернопільської облдержадміністрації, а водночас – кума губернатора. Дорогою до Шумська Зубко з губернатор ділилися планами, тішили як файно Тернопільщина йде у передовиках адмінреформи. Хоча, чому тут тішитись? Кинули край “танки” експеременту. А про освоєння коштів громадами, реалізація проектів на мільйони гривень – виникає чимало питань у автора цих рядків щодо якості робіт, які фірми виграють тендера, наскільки прозорими були конкурси і які політики стоять за ними.

У Шумську, під час відкриття першого в області центру надання адміністративних послуг (ЦНАП), зігнали чи не всіх чиновників у робочий час. Приїхав якогось милого у не свій округ нардеп Тарас Юрик.

img_9676-1024x804
Уважний кореспондент “Тернополян” зробив фото будинку, в якому розміщений Шумський центр надання адмінпослуг, який відкривав Зубко. З парадного боку – новий фасад, прапори, повітряні кульки, урочисті виступи. З іншого – стіни, які “просять” побілки, та дроти від проводки, які стирчать біля даху. Таким чином у царські часи діяв фаворит російської імператриці Григорій Потьомкін, який по маршруту її пересування будував тимчасові фасадні села

Згодом мер Шумська розповість під час наради в райдержадміністрації, як йому Юрик подзвонив з кабінету Негоди і так розпочалась адмінреформа на Тернопільщині. Ось так відкрито нова влада розповідає про телефонне право. Саме така в нас “ініціатива знизу”…Прийшов на відкриття нардеп північного округу, свободівець Михайло Головко, який вже не критикує владу. Співпраця тягнибоківця з порошенківцями настільки файна, що йому навіть надали слово ( ножиць перерізати стрічку поки не довірили ))

На реконструкцію ЦНАПу витратили 1 мільйон 700 тисяч гривень гривень. Мільйон виділили з бюджету новоствореної Шумської обєднаної територіальної громади. Решту -677 тисяч гривень (25 тисяч доларів) дали з проекту Європейського Союзу та програми розвитку ООН “місцевий розвиток, орієнтований на громаду”.

Голова ОДА Степан Барна не міг натішитись, що до Шумська приїхав віце-прем’єр. Протягом дня це лунало десяток разів: і на відкритті ЦНАПу, і під час наради в адміністрації, і навіть учням трьох класів, які зігнали на так звану лекцію Зубка у школі села Сураж.





Продовження розповіді про поїздку віце-прем’єра – читайте згодом.

***

Довідка

Геннадій Григорович Зубко́ народився 27 вересня 1967 року у місті Миколаїв.
Закінчив Київський політехнічний інститут, спеціальність «Автоматизовані системи управління», інженер (1991); Київський інженерно-будівельний інститут. Курс «Інвестиційний та фінансовий менеджмент в будівельній індустрії» (2003); Північно-Західний університет, Іллінойс, Чикаго. Курс «Інноваційний менеджмент» (2006); Національний університет «Києво-Могилянська академія», Києво-Могилянська бізнес-школа, магістр бізнес-адміністрування (MBA) (2007); Національний університет «Києво-Могилянська академія», спеціальність «Менеджмент організацій», менеджер-економіст (2008).
1986–1988 — строкова служба в Збройних Силах СРСР.

1988–1990 — інженер-програміст Житомирського обласного виробничо-технічного управління зв’язку.

1991–1992 — інженер-програміст МП «НИВА», м. Житомир.

1992–1994 — комерційний директор Виробничої фірми «СЕРГИЙ», м. Житомир.

1994–1997 — директор ТОВ «Маяк», м. Житомир.

1997–2002 — директор ТОВ «ТАНТАЛ», м. Житомир.

2001 — керівник проекту ВАТ «ЛИНОС» Лисичанський ЛПЗ.

2003–2007 — начальник управління по координації діяльності організацій по монтажу металевих конструкцій Державної корпорації «Укрмонтажспецстрой», м. Київ.

2002–2010 — заступник голови правління ВАТ «Житомирський завод огороджувальних конструкцій», м. Житомир.

2010 — голова правління ПАТ «Житомирський завод огороджувальних конструкцій».

З 2010 по 2012 — працював у складі постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської обласної ради.

З 2010 року працює у складі президії Житомирської громадської організації «Рада керівників підприємств та підприємців міста Житомира».

З 27 травня до 10 червня 2014 тимчасово очолював Державне управління справами.[1]

З 10 червня до 2 грудня 2014 — Перший заступник Глави Адміністрації Президента України.[2]

З 2 грудня 2014 року Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

З 14 квітня 2016 — Віце-прем’єр-міністр — Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України в уряді Гройсмана
Громадсько-полічна робота
2006–2010 — депутат Житомирської міської ради V скликання.

2010–2012 — депутат Житомирської обласної ради VI скликання.

2010–2012 — голова фракції «Фронт Змін» в Житомирській обласній раді.

З 2010 по 2012 — працював у складі постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської обласної ради.

З 2010 року працює у складі президії Житомирської громадської організації «Рада керівників підприємств та підприємців міста Житомира».

З травня 2012 року є керівником Житомирського регіонального виборчого штабу Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина».

З 12 грудня 2012 — народний депутат України від партії Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина», обраний в одномандатному окрузі № 62. Перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства та регіональної політики, член Лічильної комісії.

З 10 червня до 2 грудня 2014 — Перший заступник Глави Адміністрації Президента України.[2]

 

На Тернопільщині викрито шахрайство працівників лісового господарства

На Тернопільщині викрито мережу незаконних гральних закладів