90% хліба, який перевірили контролюючі органи Тернопілля – неякісний

Поділитися

У 2010 році фахівці держнагляду ДП «Тернопільстандартметрологія» перевірили  40 хлібопекарських підприємств області. На  36-ти з них встановлені порушення вимог стандартів (90%). За результатами перевірок заборонена реалізація та не допущено до торговельної мережі 6,1т неякісного хліба та хлібобулочних виробів загальною вартістю 26,8 тис.грн.

32-м   підприємствам, на яких відсутні умови для стабільного випуску якісної продукції, заборонялася до усунення недоліків реалізація всієї продукції 52 найменувань. Сума застосованих штрафів склала  майже 43 тис.грн. П’ять відповідальних осіб притягнені до адміністративної відповідальності (сума штрафів 1355,0грн.)

Основними порушеннями щодо якості хліба та хлібобулочних виробів були: занижена маса, пористість та масова частка жиру, непропеченість та липкість м’якушки, нечітка форма, наявність бокових злипів, порушення правил маркування або відсутність маркування на споживчій тарі.

Основні причини, що спричинили випуск неякісної продукції:

– порушення технологічних параметрів бродіння, вистоювання та випікання хліба;

– незадовільний технічний стан технологічного обладнання;

– низький рівень метрологічного забезпечення виробництва;

– недоліки технологічної документації;

– незадовільний контроль за якістю сировини та готової продукції;

– недостатня забезпеченість кадрами необхідної кваліфікації.

Найбільший приріст податків спостерігається у Бучацькому районі – на 28,7%, Гусятинському – на 25,8%, Шумському – на 24,1%

Губернатор Тернопільщини говорив про подвиг крутянців та взірець жертовного служіння Україні, а сам служить Януковичу