Чи законні операції по рахунках у Бучацькому районі?

Поділитися

КРУ в Тернопільській області провело ревізію законності операцій по рахунках Бучацького районного бюджету та дотримання законодавства при його формуванні і виконанні у Фінансовому управлінні Бучацької РДА за період з 01.06.2009 по 01.11.2010 рр.

Проведеною ревізією виявлено порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних активів, на загальну суму 188,2 тис. гривень.

Так, ревізією повноти та правильності зарахування доходів до районного бюджету встановлено, що у районний бюджет зараховано надходження, які належать до доходів загального фонду державного бюджету, зокрема адміністративні штрафи та інші санкції (в сумі 4,2 тис. грн.), внаслідок чого державному бюджету завдано збитків на вказану суму.

У ході ревізії проведено зустрічну звірку у ТзОВ «Бучацький сирзавод» щодо повноти перерахування до районного бюджету плати за оренду майнового комплексу – очисних споруд. Звіркою встановлено, що станом на 01.11.2010 року заборгованість по сплаті орендної плати до районного бюджету становить 97,8 тис. гривень. Тобто, внаслідок невиконання ТзОВ “Бучацький сирзавод” умов договору оренди, районним бюджетом недоотримано доходів у сумі 97,8 тис. грн., чим завдано йому збитків на вказану суму.

Зустрічною звіркою повноти перерахування до районного бюджету коштів, отриманих Бучацькою центральною комунальною районною лікарнею від Бучацького міжрайонного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, як відшкодування соціальних виплат, нарахованих в 2009 році, спрямовано на відновлення касових видатків загального фонду лікарні, а не перераховано в дохід районного бюджету, чим завдано збитків районному бюджету на 20,4 тис. гривень.

Ревізією дотримання чинного законодавства при наданні пільг зі сплати податків та зборів встановлено, що Бучацькою міською радою надано пільги по сплаті земельного податку Бучацькому ККП на 2009-2010 роки (в межах платежів, що належать до місцевого бюджету) на загальну суму 1,7 тис. гривень. Відповідно до отриманої інформації від ГУДКУ в Тернопільській області розмежування земельного податку здійснюється засобами програмного забезпечення відповідно до показників та нормативів, визначених законами України про Державний бюджет України на 2009-2010 роки та Бюджетним Кодексом України, і не враховує надання пільг до окремого бюджету. Виходячи з наведеного, сума земельного податку, яка у зв’язку з наданням пільг підлягала зарахуванню до одного бюджету, фактично розмежована між іншими бюджетами. Таким чином, Тернопільським обласним бюджетом недоотримано доходів в загальній сумі 0,4 тис. гривень, Бучацьким районним бюджетом недоотримано доходів в сумі 0,2 тис. гривень, чим завдано їм збитків на вказані суми.

З профінансованих у 2009-2010 роках з районного бюджету коштів на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку району не за цільовим призначенням використано 65 тис. гривень. Так, за рахунок коштів, виділених на фінансування заходів районних програм, виконавцями цих програм – установами, що фінансуються з державного бюджету – проведено видатки, пов’язані з виконанням своїх основних функцій, що є порушенням ст.. 85 Бюджетного кодексу України.

За результатами ревізії надіслано обов’язкові вимоги про усунення виявлених порушень та поінформовано прокуратуру області.

Матеріали ревізії скеровано до ГоловКРУ України для ініціювання безспірного вилучення коштів з районного бюджету, витрачених на видатки, які повинні були провадитися з іншого бюджету.

Прес-служба КРУ в Тернопільській області

Нарешті тернопільська влада розповість правду про жовтуху в тернопільській школі №16

Сайт тернопільських даїшників “приказав довго жити”?