Головний «регіонал» Борщівщини та двоє депутатів райради «спалились» на хабарі у 35 тисяч доларів

Поділитися

На Тернопільщині за отримання 276 тисяч гривень хабара затримано голову Борщівської райдержадміністрації Івана Чепесюка та двох місцевих депутатів: Віктора Лисака (депутат обласної ради від Партії Регіонів) та Миколи Микетейчука  (депутат Борщівської райради). Про це повідомила офіційну інформацію прес-секретар прокурора області Леся Долішна та неофіційну надійні джерела з прокуратури та Борщова.

Дослідчою перевіркою, проведеною спільно з працівниками УБОЗ УМВС в області, встановлено, що в січні 2011 року житель сусіднього регіону звернувся до депутата облради та однієї з районних рад з проханням посприяти йому у виділенні земельної ділянки площею 1 га для ведення особистого селянського господарства.

Депутати повідомили йому, що перебувають в дружніх стосунках із головою райдержадміністрації, до компетенції якого входить вирішення питання про виділення землі, та пообіцяли посприяти. Сприяння у виділенні землі “коштувало” 35 тисяч доларів.

13 січня 2011 року за вказівкою чиновника службовими особами райдержадміністрації було видано розпорядження про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок у власність, згідно з яким житель сусідньої області отримував землю для ведення особистого селянського господарства. Того ж дня депутат  передав копію документу особі, зацікавленій в отриманні цієї ділянки.

15 січня 2011 року в салоні автомобіля “Мерседес” поблизу приміщення РДА депутати отримали від жителя сусідньої області 276 тисяч гривень хабара для голови РДА і того ж дня передали гроші керівнику району. Усіх трьох учасників афери затримали правоохоронці.

Стосовно глави райдержадміністрації і його “спільників”  прокуратура області порушила кримінальну справу за статтею одержання хабара за попередньою змовою в особливо великому розмірі, поєднаного з вимаганням службовою особою, яка займає відповідальне становище.

Відомо, що прокуратура  та «спецпідрозділ» задіяли 12 автомобілів для операції по затриманню хабарників.  Сьогодні Іван Онуфрійович намагається «загладити» скандал, проте навряд чи йому це вийде, оскільки здобув погану репутацію, очолюючи район. Свого часу він керував Борщівською райрадою від «Нашої України», потім перебіг до Єдиного Центру (обирався навіть депутатом обласної ради). На останніх місцевих виборах Чепесюк очолював список Партії Регіонів до Борщівської районної ради.

 Ще за часів Ющенка про Івана Онуфрійовича поширювалась неофіційна інформація хабарника. За губернатора Сухого навіть було направлено звернення керівників сільськогосподарських підприємств щодо його безчинств як голови Борщівської райдержадміністрації.  

Андрій Стрілець, для “Про все”

Стартував фотоконкурс « Міс Інтернет-Тернопіль’ 2011»

Офіційне повідомлення: Голова райдержадміністрації вимагав та отримав 276 тисяч гривень хабара. Гроші передавали депутати