Міжкорпоративний Університет: табель успішності за 2010 рік

Поділитися

Оператор мобільного зв’язку «МТС Україна»,  а також компанії «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна», «Київська Інвестиційна Група» і «Вімм-Білль-Данн Україна» напередодні Дня Студента підводять підсумки роботи проекту Міжкорпоративний Університет в 2010 році.

 Минулий період можна назвати етапом становлення освітнього проекту: напрацьовувався досвід відбору, навчання та стажування студентів. Перша група студентів почала займатися в Міжкорпоративному університеті 22 жовтня 2009 року, а всього за минулий період пройшли навчання 3 групи слухачів, загальною кількістю 39 студентів.

 Студенти-учасники отримали нові навички та знання, що потрібні в бізнесі, пройшли стажування на первинних посадах у підрозділах закупівель, продажу, маркетингу, юридичному, IT, логістики, HR і фінансів компаній-учасниць проекту, підвищивши свою конкурентоспроможність на ринку праці. Як результат, частина випускників Міжкорпоративного Університету отримали роботу в «МТС Україна», «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна», «Альфа-банк» і в інших провідних українських та міжнародних компаніях.

 «Разом з учасниками проекту ми намагаємося створити і реалізувати максимально практичні програми навчання, враховуючи як побажання бізнесу, так і існуючі тенденції ринку праці. І той факт, що вже більше 400 чоловік пройшли первинний відбір для зарахування до групи навчання, говорить про успішність і затребуваність Міжкорпоративного Університету серед студентів», – резюмував Олександр Іванович Попов, керівник проекту Міжкорпоративний Університет, кандидат економічних наук.

 Зараз Міжкорпоративний Університет перейшов до етапу планової роботи. Два рази на рік, навесні та восени, формуються групи зі студентів старших курсів Київського національного університету ім.Т.Шевченка, Київського національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут», Національного університету «Києво-Могилянська академія». Не так давно завершила навчання четверта група слухачів СКУ, і приступила до навчання п’ята. Серед слухачів МКУ переважають студенти з гарною та відмінною успішністю, що володіють високою мотивацією до отримання нових знань та навичок і які беруть активну участь у громадському житті своїх вузів.

У 2010 році у проекту Міжкорпоративний Університет також з’явився новий партнер – компанія TZ-Partners – один з лідерів на українському ринку у сфері управління людськими ресурсами. Завдання TZ-Partners – виявлення індивідуальних здібностей і талантів студентів за допомогою сучасних методик, розроблених компанією Success Insights. Консультанти TZ-Partners оцінюють потенціал та здібності майбутніх слухачів МКУ на етапі відбору.

Інноваційність та практична спрямованість Міжкорпоративного Університету та його учасників були відзначені першим місцем на Національному конкурсі бізнес-кейсів з Корпоративної Соціальної Відповідальності (КСВ), що проводився Центром Розвитку КСВ в Києві в листопаді 2010 року. Проект МКУ став кращим серед 37 бізнес-кейсів українських та міжнародних компаній, отримавши найвищі оцінки за такими критеріями, як інноваційність рішення, практична значущість, реалізація рішення, а також соціально-економічні результати для компаній і для України.

Про «Міжкорпоративний Університет»

«Міжкорпоративний Університет» – це перший в Україні партнерський проект у галузі освіти, який має на увазі інтеграцію унікальних практичних знань і досвіду компаній у процес підготовки майбутніх фахівців.

Учасниками «Міжкорпоративного Університету» є найбільші роботодавці України: «МТС Україна», «МЕТРО Кеш енд Керрі Україна», «Київська Інвестиційна Група» і «Вімм-Білль-Данн Україна»; провідні вищі навчальні заклади: Київський національний університет ім.Т.Шевченка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут» і Національний університет «Києво-Могилянська академія». Проект здійснюється за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Більш детальну інформацію про проект можна отримати за посиланням: http://company.mts.com.ua/ukr/icu.php

На Тернопільщині від ураження електрострумом загинув 14-річний школяр із села Підгайці Шумського району

Чортків стане хоч трішки чистішим