На Тернопільщині корумповані судді “відпускають” даїшників-хабарників!

Поділитися

3 серпня  житель Теребовлянського району звернувся в 4 відділення реєстраційно-екзаменаційної роботи міліції громадської безпеки УМВСУ в області із заявою про перереєстрацію у зв’язку з переобладнанням автомобіля з вантажного на пасажирський та заміну свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. Старший інспектор ДПС окремої роти ДПС з обслуговування доріг державного значення стройового підрозділу МГБ, на якого було покладено обов’язки інспектора 4 відділення реєстраційно-екзаменаційної роботи міліції громадської безпеки, що у Теребовлі, вислухавши прохання відвідувача, написав на калькуляторі число «2150».

Це означало, що водієві слід було сплатити таку суму з врахуванням обов’язкових платежів. Коли ж водій оплатив усі послуги міліції, то, зібравши докупи квитанції, з’ясував: переоформити авто вартує 953 гривні 82 копійки. То чому ж інспектор малював таку астрономічну суму? За другим приходом до даішника калькулятор показав число «900». Господар кабінету пояснив: таку суму треба сплатити за сприяння у заміні свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу. І водій, зрозумівши, що без хабара собі не зарадить, подався в управління СБУ.

Купюри, які отримав інспектор, були міченими. Взявши хабара, даішник  проявив у його розумінні справедливу міру – взяв лише 700 гривень, а 200 – повернув водієві. Це не порятувало хабарника у погонах від викриття, повідомляє http://svoboda.te.ua

Під час судового розгляду справи підсудний повністю визнав вину. Теребовлянський райсуд визнав його винним за частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу (вимагання і одержання хабара) і призначив покарання: п’ять років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах на рік. На підставі  ст.75 КК України  засудженого звільнено від відбуття основного  покарання (позбавлення волі) з випробуванням з іспитовим строком на рік.

На Тернопільщині, біля найсуворішої жіночої колонії в Україні, продавали зброю

З Бережанської колонії можна утекти. Але не на довго