Народний депутат з Тернополя від Партії Регіонів Орес Муц заявив, що нібито галичани готові продатися за шмат гнилої ковбаси від кримінальних елементів

Поділитися

 

22 січня 1919 року на Софіївському майдані Києва відбулася подія, про яку мріяли багато поколінь українців – проголошено Акт Злуки земель Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки в єдину, соборну Українську державу. 

Ідея Соборності витала в українському суспільстві кілька століть і була мрією багатьох поколінь українців. Її проголошення 92 роки тому, стало серйозним кроком до об’єднання більшості етнічних українських земель в єдину державу.

22 січня  ввійшло важливо датою у сучасну історію боротьби за відновлення Української держави, яка завершилася проголошенням Незалежності України 24 серпня 1991 року.

Нарешті український народ отримав можливість жити у соборній державі, сповідувати єдині національні та суспільні цінності, спільними силами дбати про безпечне і гідне життя, як належить великій європейській нації.

Жителям Західної України притаманне особливе ставлення до єдності нашого народу. В історичній пам’яті галичан ще живе спогад про роздробленість західноукраїнських земель між різними державами.

Тому у 1990 році мої земляки були серед ініціаторів та активними учасниками живого ланцюгу від Львова до Києва, який об’єднав мільйони українців.

А 22 січня цього року своє прагнення до єдності, вони висловили в акції  «Збруч – ріка єднання!», яка відбулася на мостах через річку Збруч у трьох районах Тернопільщини, сусідніх з Хмельницькою областю, спільно з хмельничанами.

Під час цієї акції два береги річки, яка колись роз’єднувала українців, з’єднав Державний прапор України та створені народними майстринями 92 вишиті рушники.

Сьогодні галичани повністю підтримують позицію Президента України Віктора Януковича, який з нагоди 92-ої річниці проголошення Акту Злуки українських земель сказав:

„Я категорично засуджую будь-які спроби підважити соборність України і єдність нашого народу, спроби протиставити одну частину наших громадян іншій”.

Вслід за Президентом України галичани готові повторити:

„У нас є спільне прагнення жити в добробуті і мирі, мати можливість забезпечити майбутнє наших дітей, забезпечити  літнім людям гідну старість, незалежно від того, чи вони проживають на заході чи на сході України”, пише офіційний сайт Партії Регіонів на Тернопільщині http://www.prternopil.com/?page=news&newsid=559&sub=13

Вихованці Бережанської виправної колонії взяли участь у прощі до Зарваниці

Москалі не зацінили продукцію ТОВ «Р.Е.Й.В.» та ТОВ «ПВФ «Електросвіт»