Нелюда, який мало не до смерті безпричинно побив 15-річного школяра, затримали тернопільські міліціонери

Поділитися

З незвичайним проявом безпричинної жорстокості днями зіткнулися міліціонери Чортківського райвідділу міліції, що у Тернопільській області. Правоохоронці затримали 20-річного місцевого забіяку, який жорстоко побив 15-річного приїжджого хлопця з Івано-Франківської області.

Юнак приїхав в гості у село до дідуся й бабусі і не сподівався на такі канікули. Замість відпочинку потрапив до районної лікарні. Батьки відвезли його додому у край важкому стані. Молилися, щоб їхня дитина доїхала до обласної лікарні в Івано-Франківську. Важко було повірити, що важкі тілесні ушкодження хлопцеві міг причинити місцевий юнак та ще й безпричинно.

Жителі села, які знайшли школяра на вулиці села Сосулівка, спочатку подумали, що той потрапив під колеса автівки. Обличчя було понівечене до невпізнання. Лише за одягом зрозуміли, що це онук їхніх сусідів. На допомогу покликали медиків.

«Саме від чергового лікаря надійшло повідомлення про потерпілого до райвідділу міліції, – розповів начальник Чортківського райвідділу внутрішніх справ Богдан Юрчак. – Слідчо-оперативна група виїхала на місце пригоди, адже спочатку і сусіди, і родичі, і навіть медики припускали, що дитина стала жертвою дорожньо-транспортної пригоди. Проте на місці огляду жодних ознак ДТП виявлено не було». Міліціонери повернулися в лікарню, аби перевірити, чи є ще якісь травми, окрім ран голови. Виявилося, що ні. Тоді стало зрозуміло, шукати треба не транспортний засіб, а забіяку.

До слідчо-оперативної групи приєдналися співробітники карного розшуку і вже за декілька годин міліціонери точно знали, кого і де їм шукати. В одному з барів Чорткова правоохоронці затримали чотирьох осіб – трьох молодиків та дівчину. Компанія розважалася. Не думали, що з вини одного із них в цей час лікарі борються за життя потерпілого.

Свідчення затриманих стали потроху відтворювати події того фатального смічневого вечора. 20-річний житель сусіднього села Росохач близько дев’ятнадцятої години вечора повернувся додому зі ставка, де рибалив. Сварка з дружиною знову погнала молодика з хати. Зателефонував другові, домовилися, що поїдуть до райцентру, де трохи порозважаються. За водія взяли ще одного знайомого – власника «Москвича». Але дорогою плани змінилися – захотілося молодикам жіночої компанії. Зателефонували до знайомої, що мешкає у сусідній Сосулівці і запросили приєднатися.

Організатор поїздки, котрий напередодні отримав з-за кордону 300 доларів, сказав, що йде випалить цигарку-другу. Саме у цей момент вулицею проходив хлопчина, котрий повертався від товариша. Забіяка став вимагати у хлопця цигарку, хоча в кишені мав свої. Чому причепився  до дитини, згодом не зміг пояснити міліціонерам. Відповідь школяра, що в нього немає  цигарок, викликала лють. Вдарив юнака ногою у груди. Коли школяр впав на землю, став нещадно копати по голові армійськими чоботами, підбитими  металевими скобами. Розправа над невинною дитиною тривала недовго. Нелюд повернувся до машини і разом з іншими продовжував очікувати дівчину.

У компанії стверджували, що не бачили бійки, тільки чули крики. Ніхто не поцікавився, що сталося. Лише між собою перекинулися фразами, мовляв, знову їхній товариш когось товче. Знали про вдачу забіяки, який вже був умовно  судимий за нанесення тілесних ушкоджень. Обійшла стороною потерпілого і односельчанка, котра поспішала до автівки. Пояснила просто, – думала, якийсь п’яниця.

Звірина жорстокість одного, байдужість ще трьох залишили лежати непритомного юнака на проїжджій частині сільської дороги. На щастя, школяр пролежав недовго. Якби його вчасно не помітили – юнак міг би втратити життя.

Зі слів медиків, потерпілий був доставлений до них у вкрай важкому стані, без свідомості. З Тернополя лікарі викликали реанімаційну бригаду.  Наступного дня батьки прийняли рішення перевезти  сина до Івано-Франківської обласної лікарні. Міліціонери затримали головного винуватця жорстокого злочину – 20-річного жителя села Росохач. Троє, що були з ним, допоки виступатимуть свідками у цій справі. Триває розслідування.

У Тернополі працюватиме школа-семінар «Сучасні комп’ютерні інформаційні технології»

Міський голова Тернополя Сергій Надал занедбав свій сайт