Поразки почнуться з Тернопілля?

Поділитися

 

Закінчились вибори, і вже стікає перші 100 днів нової влади.

 Політична партія «Свобода» отримала беззаперечну перемогу. Крісло голови міської ради Тернополя зайняв Сергій Надал, а 37 рядових членів партії були обрані депутатами міської ради, тим самим сформувавши більшість. Вражає.
Я ніколи не був прихильником «Свободи», можливо через присутню, як мені здавалось, в діях лідера партії і багатьох її членів невиправдану агресію. Такий висновок було зроблено на основі газетних статей і програм телебачення про акції «Свободи». Але я твердо переконаний, що тернополяни заслуговують на цю владу. Тому всім «незадоволеним» раджу набратись терпіння і дати можливість команді «Свобода» зробити заплановане.
Як зазначалося вище, моя політична свідомість, про ту чи іншу політичну силу, формувалась хаотично в більшості на основі періодики і новин телебачення. Перемога «Свободи» стала поштовхом для того, щоб більш детально ознайомитись з її програмою, а також почав «моніторити» згадування про «Свободу» в мас-медіа.
На основі отриманої інформації я прийшов до висновку, що на даний момент це найбільш активна політична сила України, яка може зібрати майже в будь-якому обласному центрі тисячний мітинг. Якщо динаміка розвитку націоналістичної партії «Свобода» буде продовжувати розвиватись такими темпами, як зараз, то в неї велике майбутнє. А поки воно не настало, в першу чергу для себе хотів зрозуміти: чи насправді «свободівці» такі принципові, ідейні, справедливі, якими себе видають.

Впевнений , що відповіді на питання, які я хотів би отримати, будуть цікавими не тільки для мене, а також для багатьох інших громадян України. 

Олег Тягнибок, отвечая на вопрос ведущего, что в процессе усиления его политической силы в центральной части страны ему придется сбавить “националистический градус”, сказал: “Я так не считаю. Знаете, почему? Потому что когда меня люди встречают на улицах и говорят, что “мы будем за тебя голосовать и будем поддерживать “Свободу”, они объясняют, почему: “Вы являетесь последовательными, принципиальными, идеологическими, вы не виляете хвостом как другие, вы говорите одно, и потом то, что говорите, реализуете”. “У нас есть идея, мы на ней были воспитаны… То, что я говорю в Галичине, то же самое я говорю и в Восточной Украине. Наверное, именно это и является секретом нашего успеха”, – отметил лидер “Свободы”. 

Це позиція цілеспрямованого лідера політичної партії, який веде у владу свою команду, яка мала би бути такою ж принциповою та ідейною як Олег Тягнибок. 

Під час передвиборчої колотнечі в Тернопільській пресі часто густо з боку представників партії «Свобода» і зокрема Сергія Надала лунали звинувачення у розкраданні владою майна громади, в результаті злочинної діяльності попереднього мера Романа Заставного і його адміністрації, але нічого конкретного не прозвучало. 

Зараз, коли «Свобода» в міській раді, чи будуть вони відповідальним і послідовними у своїх звинуваченнях – проведуть перевірки, порушать кримінальні справи, чи це все так і залишиться на рівні звинувачень. 

Влітку 2010 року за активної участі партії «Свобода» в м. Тернополі був відкритий соціальний магазин з продажу одягу українських виробників. Керівники «Свободи» неодноразово заявляли про підтримку українцями українського виробника. 

А «Свобода» підтримує українського виробника? Чи політичні гасла закінчуються там де починається обмеження вашого особистого комфорту? Який постулат «Програми захисту українців» дозволяє Вам їздити на автомобілях японського виробництва? (Сергій Надал – Mitsubishi, Олег Тягнибок – Toyota). А якщо суперечить то чи можете ви враз продати всі свої іномарки та придбати наші, вітчизняні? І щоб всі чиновники рекламували нашу автомобільну продукцію, адже ви тепер при владі і можете це зробити. 

В пункту 4 першого розділу політичної партії «Свобода» читаємо:
«Встановити обов’язкову перевірку державних службовців та кандидатів на виборні посади з допомогою поліграфа (”детектора брехні”) на причетність до корупційних дій, співпраці з іноземними спецслужбами подвійного громадянства.» 

Кого з керівництва «Свободи» вже перевіряли на детекторі брехні? Які запитання задавали, та які відповіді отримали. На адресу ще кандидата на посаду міського голови Сегрія Надала неодноразово лунали звинувачення про невідповідність статку родини Надалів статусу безробітного – елітна нерухомість, дорогий автомобіль, які Він не міг придбати на заробітну плату державного службовця-податківця, та й зрештою виплачувати кредит на ці статки досить складно. Звідки такі витрати на виборчу кампанію, аби зрештою піти на ставку 6 тисяч гривень? Чи не були ці всі звинувачення приводом аби гордо виконати пункт своєї програми, а також припинити всі балачки навколо корумпованості кандидатів від «Свободи»? 

Пункт 25 програми політичної партії «Свобода» каже:
« Запровадити мажоритарну систему виборів для депутатів сільських, селищних та міських рад, пропорційно-мажоритарну (змішану) – для депутатів повітових рад. Обирати депутатом місцевої ради можна громадянина України, який на день виборів досяг 18 років, є дієздатним, не судимим і проживає на території громади не менше ніж 5 років. ». 

Чому в порушення згаданого пункту головою Тернопільської обласної ради став житель м.Львова – Олексій Кайда? 

4 січня 2011 року на 38-ій сесії Тернопільської обласної ради затверджена програма антитерористичних заходів у Тернопільській області. 

День перед тим Олексій Кайда, голова Тернопільської обласної Ради, гордо звітує (http://te.20minut.ua/news/10189644) про те, як підірвали пам’ятник Йосифу Сталіну (який знаходиться на приватній території комуністичної партії) у Запоріжжі. 

Звичайно, будь-який з цих пунктів не є доленосним для кожного громадянина України, та країни в цілому, але це принципові положення партії, які порушуються самими партійцями. Як зрозуміти на чому побудована принциповість, ідейність, справедливість ВО «Свобода»? Хто визначає важливість кожного пункту, який Вам можна виконувати, а який ні? Чи буде так само з виборчою програмою і Вашою політичною діяльністю? 

ВО «Свобода» вже зробила свої перші кроки у владі. Дочекавшись коли ледь розтанув сніг, комунальні служби завчасно прозвітували про його очищення. Принципово домовились з перевізниками про безкоштовний проїзд для пільгових категорій, після чого в пресі читаємо про підвищення цін на проїзд для тернополян, і взагалі, буде не зовсім правильним зробити десяток метрів одної-двох вулиць обіцяних підігрітих тротуарів аби всі відчепились. 

Зібравши весь виборчий потенціал опозиційних партій, які не були гідно представлені в Тернополі ВО «Свободу» може спіткати доля інших, рівень підтримки яких становить менше процента прохідних партій. А отже, чи не боїтеся Ви, Олеже, що поразки почнуться з Тернопілля?

Через пів області – більше 100 кілометрів – везли студентів-медиків аби ті заколядували губернатору

Як не шкода, але Петро Гоч входить до редколегії, яка працюватиме над енциклопедичним виданням «Тернопільщина. Історія міст і сіл»