«Тернопільська липа» про спогади і враження 2010 року

Поділитися

 З кінця грудня на інформаційному порталі тернопільських новин  www.lypa.te.ua, що представляє громадське об’єднання «Тернопільська липа», відкрито рубрику «2010 – спогади, враження». Все починалося з ідеї через невелике опитування-анкетування підбити підсумки року, що минає, з’ясувати, які події в 2010-му стали визначальними для Тернополя, України, світу і особисто для кожного з тих, хто погодився дати відповіді на запитання.

 В результаті, у вигляді інтерв’ю та розповідей вдалося отримати чимало цікавої інформації,  що допомогла як познайомитися із новинами, які відбулися минулого року в житті різних людей, подивитися на події, які відбувалися в державі та світі під незвичним, дуже особистісним кутом зору. Своїми роздумами щодо минулого року  ділилися знані у Тернополі люди – митці та громадські діячі, бізнесмени та підприємці, журналісти та фотографи, музиканти та шоумени. Відтак, відвідувачі порталу змогли побачити у рубриці «2010 – спогади, враження» чимало знайомих облич,  потішитися за здобутки своїх знайомих, подумки, а іноді й безпосередньо в коментах під статтею, висловити свою підтримку, а часом навіть і посперечатися.

Щодо висновків, які можна зробити із прочитаного, то, приміром,  головний редактор телеканалу «Рада» (екс-тернополянин) Володимир Лех вважає 2010-тий роком очікувань і сподівань, астролог Іван Круп’як – швидким, як куля; голова Організації роботодавців Тернопільської області Віктор Дрозд та шеф-редактор програми «Факти» на ICTV, колишній тернополянин Віктор Сорока найсенсаційнішою подією року визначили скандал довкола «Вікілікс»; голова молодіжної міської ради Назар Зелінка та художній керівник Галицького камерного оркестру Василь Феленчак серед найвидатніших тернопільських подій назвали відкриття пам’ятника Соломії Крушельницькій, КВНщик і тамада Андрій Голда та арт-директор мистецького об’єднання «Коза» Олег Макогін чимало цінного досвіду здобули для себе від участі у місцевих виборах, співаки Оксана Пекун та Володимир Вермінський тішились новими піснями та творчими здобутками. Словом, про минулий рік людям було що сказати, а це вже дуже важливо.

Наразі у рубриці «2010 події, спогади» є вже більше двадцяти інтерв’ю та розповідей, і  діятиме вона ще до кінця тижня. Хоча, як вважає відомий астролог Іван Крупяк, за східним календарем новий рік розпочнеться аж третього лютого, тому ділитися враженнями та спогадами про 2010-тий ще можна не поспішати припиняти. До речі, за словами Івана Крупяка, 2011 – рік трьох символів, тобто, зайця, кроля і кота, тому він буде трояким за природою: «спочатку усі ми будемо активні, як зайчики, потім літо нас трішки приспить, а на осінь – знову прокинемось»!

Відновлено пільговий проїзд для ветеранів

З Тернопілля на навчання відправилось 20 майбутніх військових-контрактників