Тернопільські “акули” пера і диктофона можуть солідно заробити

Поділитися

Конкурс засобів масової інформації з питань протидії корупції для регіональних друкованих видань та Інтернет-преси в Україні

 Засоби масової інформації визнано Світовим банком як важлива складова формування розуміння суті реформ та потреби в них. Більше того, ЗМІ мають відігравати суттєву роль в активізації засобів впливу на вирішення проблем урядування та корупції шляхом підвищення відповідальності державних установ усіх рівнів. Ця остання умова – покращення якості урядування і зменшення корупції – незмінно розглядається як ключовий виклик Україні на шляху її розвитку. Підвищення вимоги стосовно дієвого врядування (або надання підтримки заходам щодо його покращення) є одним з найважливіших моментів у роботі Світового банку, спрямованій на покращення врядування в Україні.

Конкурс, що проводиться Представництвом Світового банку в Україні, має на меті розширити інформованість громадськості і надати об’єктивну і неупереджену інформацію про корупцію та методи боротьби з цим явищем, а головне –  показати реальні приклади того, як громадяни можуть успішно протидіяти корупції.

Конкурс спрямований на протидію корупції та покращення урядування шляхом підвищення ролі засобів масової інформації та громадянського суспільства в поліпшенні надання послуг і, особливо, підвищенні відповідальності органів управління. В рамках цієї ширшої сфери, конкурс зосередить увагу на підтримці діяльності засобів масової інформації у висвітленні позитивних прикладів протистояння громадянами корупції у сфері надання медичних та комунальних послуг. В оцінках громадськості Україна постійно характеризується як країна, що має низьку якість медичних і комунальних послуг.

Журі конкурсу розгляне журналістські матеріали, опубліковані в регіональних друкованих виданнях та регіональній Інтернет-пресі в період між 12 січня 2011 року і 12 березня 2011 року в таких номінаціях:

«Найкращі публікації про боротьбу з корупцією в регіональних друкованих виданнях та Інтернет-пресі України» в чотирьох регіонах України:

Західний регіон (Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька, Львівська, Волинська, Рівненська, Тернопільська, Хмельницька області);

Південний регіон (Автономна Республіка Крим, Севастополь, Херсонська, Миколаївська, Одеська, Кіровоградські області);

Північний регіон (Сумська, Чернігівська, Полтавська, Черкаська, Київська, Житомирська, Вінницька області);

Східний регіон (Луганська, Донецька, Харківська, Запорізька, Дніпропетровська області).

Журі оцінюватиме публікації за наступними критеріями;

  • Позитивний досвід у вирішенні проблеми,  конкретні приклади
  • Повне висвітлення теми
  • Стиль публікації
  • Факти, а не власні судження автора статті

 

Основні етапи конкурсу:

§  Оголошення про конкурс – 12 січня 2011 року §  Крайній строк подання матеріалів – 11 березня 2011 року §  Оцінка журі опублікованих матеріалів – березень-квітень 2011 року §  Церемонія вручення нагород переможцям в місті Києві – середина квітня 2011 року

Просимо подати Ваші матеріали не пізніше 12 березня 2011 року електронною поштою на таку адресу: ukraine@worldbank.org, ( з поміткою « На Конкурс»).

Крім публікацій просимо учасників конкурсу додати коротку інформацію про себе та контактну інформацію.

З 2011 року на Тернопільщині студентів-бакалаврів поменшає вдвічі!

Тернопільських науковців запрошують на конференцію «Міжнародні та національні механізми захисту прав людини: виклики сьогодення»