З 2011 року на Тернопільщині студентів-бакалаврів поменшає вдвічі!

Поділитися

 

«ТАБАЧНИК свідомо зменшує освітній рівень українців, видаючи рекомендації ректорам ВНЗ України скорочувати заявки держзамовлень на навчання студентів у вищій школі. Мало того, що цей чиновник намагається підмінити законні норми навчання 50% студентів країни на бюджетному фінансуванні, він позбавляє єдиної можливості здобути вищу освіту дітей із малозабезпечених сімей та сирот», – переконаний заступник голови УНП Володимир ШОВКОШИТНИЙ, коментуючи лист Міносвіти ректорам підпорядкованих ВНЗ № 1/9-3 від 6 січня 2011 року.

За словами ШОВКОШИТНОГО, „найбіднішими студентами в Україні є етнічні українці, переважно з сільської місцевості. Скорочення частки бюджетників у ВНЗ є виключно расистською політикою Міносвіти щодо представників титульної нації щодо обмеження їхнього права на вищу освіту”. «Звертаю увагу міністра ТАБАЧНИКА, що статтею 53 Конституції України гарантується безоплатність вищої освіти в державних і комунальних навчальних закладах», – зазначив заступник голови УНП.

«ТАБАЧНИКА треба гнати з уряду за расистську діяльність та за порушення конституційних норм – це обов’язок гаранта Конституції ЯНУКОВИЧА», – заявив Володимир ШОВКОШИТНИЙ.

Для Тернополя цей наказ зменшить набір студентів на бакалаврат на 50%. Відповідно на стільки ж втратить роботу кількість викладачів. Конкурс стане вдвічі більшим. Не заможні діти просто не зможуть отримати вищої освіти.

Які політики на Тернопільщині мають шанси стати депутатами Верховної Ради нового скликання?

Тернопільські “акули” пера і диктофона можуть солідно заробити