Тернопільський нардеп Ярослав Джоджик вимагає припинити переслідування Олени Білозерської

Поділитися

Українська народна партія вимагає припинити політичні переслідування журналістки та громадського діяча Олени БІЛОЗЕРСЬКОЇ. З цією заявою виступив народний депутат, заступник голови УНП Ярослав ДЖОДЖИК. Він переконаний, що переслідування журналістки „є грубим порушенням прав людини та свободи слова”.

Так політик прокоментував обшук правоохоронцями в квартирі Олени БІЛОЗЕРСЬКОЇ, під час якого було вилучено комп’ютерну техніку та носії цифрової інформації. За повідомленням київської міліції обшук був здійснений у рамках справи про підпал громадської приймальні Партії Регіонів вночі 1 січня.

«БІЛОЗЕРСЬКА не вчинила жодних протиправних дій, оскільки не знімала відео про підпал офісу Партії регіонів, а лише виконала свій професійний обов’язок. Вона керує інформаційною агенцією, тому мала всі права розповсюдити інформацію чи відео, яке їй надіслали», − переконаний народний депутат.

За словами ДЖОДЖИКА, „народні депутати від УНП готові надати журналістці юридичну допомогу щодо порушення правоохоронними органи гарантованих Конституцією та законодавством України прав людини, зокрема права на журналістську діяльність, аж до рівня Європейського суду з прав людини”.

«Якщо силовики продовжуватимуть в тому ж дусі боротися з журналістикою, вже сьогодні-завтра можна очікувати вилучення серверів УНІАН, Українських новин чи Інтерфаксу чи інших інформаційних агентств», − наголосив заступник голови УНП. Він додав, що «УНП закликає всі політичні сили, які декларують захист прав людини та демократичних свобод стати на захист журналістки та зупинити наступ влади на демократію, принаймні у цьому конкретному випадку».

Вертеп Тернопільського технічного коледжу файно колядує :-)

Президія обласної ради одноголосно підтримала розпорядження Олексія Кайди про скликання позачергової сорокової сесії обласної ради