Президія обласної ради одноголосно підтримала розпорядження Олексія Кайди про скликання позачергової сорокової сесії обласної ради

Поділитися

Сьогодні відбулося засідання президії обласної ради. На ньому йшла мова про скликання позачергової сесії обласної ради.

– Нинішня влада намагається переписати історію; позбавлені незалежності суди приймають рішення на догоду правлячій верхівці, скасовуючи укази при присвоєння звання Герой нашим провідникам та борцям за волю України – Степану Бандері, Роману Шухевичу. Обрана тернопільською громадою, для якої Степан Бандера та Роман Шухевич, як і сотні та тисячі українських патріотів, які поклали життя на вівтар української незалежності, були, є і будуть національними героями,  обласна рада повинна висловити своє ставлення до спроб відмінити Указ Президента про присвоєння Степану Бандері звання Героя, – зазначив Олексій Кайда.   

Очільник обласної ради повідомив, що ним уже підписане розпорядження про скликання позачергової сорокової сесії, на якій  планується розглянути звернення обласної ради з приводу скасування Указу Президента «Про присвоєння С.Бандері звання Герой України» та звернення обласної ради до Президента України Януковича В.Ф., Верховної Ради України, Генеральної прокуратури України з приводу політичних репресій в Україні.

– Останні події в Україні набувають ознак переслідувань та політичних репресій проти представників опозиції – арешти членів ВО «Свобода» у Запоріжжі, членів громадської організації «Тризуб» у різних містах України, активістів антиподаткових мирних протестів,  закриття музеїв, утиски науковців, журналістів та письменників. Ці факти не можуть не турбувати депутатів обласної ради та громадськість області. Обласна рада повинна висловити свою позицію та дати оцінку останнім тривожним подіям, – наголосив Олексій Кайда.

Члени президії одноголосно підтримали розпорядження голови обласної ради про скликання позачергової сесії та проекти звернень, винесених на розгляд сесії.

Позачергова сорокова сесія відбудеться завтра, 14 січня, біля пам’ятника Степану Бандері. Розпочнеться пленарне засідання о 12 годині. Одночасно із сесією обласної ради біля пам’ятника Степана Бандери відбудеться і сесія Тернопільської міської ради.

Тернопільський нардеп Ярослав Джоджик вимагає припинити переслідування Олени Білозерської

“Тернопільська липа” влаштувала допит із пристрастю відомому фотографу Леоніду Тіту