У Тернопільському районі – новий голова міжгалузевої координаційної ради профспілок

Поділитися

У зв’язку з тим, що у минулому році у профспілкових організаціях Тернопільщини завершилася звітно-виборна кампанія, згідно з положенням про роботу районних міжгалузевих координаційних рад профспілок – закінчилися повноваження цих формувань. Тому необхідно поновити їх на наступний звітний період, провести перевибори керівництва.

 25 січня 2011 року розпочали цю роботу у Тернопільському районі. У приміщенні місцевої райдержадміністрації відбулося зібрання профспілкового активу, у якому взяли участь голови районних і первинних профспілкових організацій різних галузей бюджетної і виробничої сфер, повідомили “Про все” у прес-службі обласної ради профспілок

 Наголошувалося на необхідності активізації цієї важливої ланки профспілкової структури, яка на територіальному рівні координує роботу районних і первинних профорганізацій із захисту соціально-економічних прав  працівників, представляє їх інтереси в органах державної влади та місцевого самоврядування, організації роботодавців.

 В результаті обговорення головою міжгалузевої координаційної ради профспілок обрано І.С.Ракочого, голову районної організації профспілки працівників освіти і науки, його заступником стала О.В.Пастух, голова первинної профорганізації ДП “Мишковицький спиртозавод”.

 Під час зібрання профактивісти району обговорили також низку актуальних питань профспілкової роботи. Зокрема, жвавий інтерес у нас викликала інформація про дії Федерації профспілок України, які вживаються нею з метою соціального захисту працівників в умовах проведення у державі соціально-економічних реформ: податкової, пенсійної, житлової та інших.

 На цьому акцентував увагу у своєму виступі голова обласної ради профспілок А.В.Присяжний. Головний спеціаліст відділу соціально-економічного захисту та правової роботи Р.А.Стасік зупинилася на головних положеннях укладеної у минулому році Генеральної угоди, завданнях колдоговірної роботи на 2011 рік, а також детально проаналізувала запропоновані урядом норми у проекті Закону України «Про заходи щодо законодавчого забезпечення пенсійної системи», які значно погіршують діюче пенсійне законодавство.

 Із змінами в оподаткуванні профспілкових доходів та виплат, запровадження з початку 2010 року  єдиного соціального внеcку, вимоги до звітності профспілкових організацій вела мову у своєму виступі завідуюча відділом фінансово-економічної діяльності – головний бухгалтер обласної ради профспілок Г.А.Рудакевич.

 Учасники зібрання прийняли звернення до Кабінету Міністрів та Верховної Ради України про неприпустимість порушення конституційних прав громадян у процесі здійснення пенсійної реформи

Нові кадрові призначення міського голови Тернополя або, Як свободівці «відіб’ють» кошти за виборчу кампанію

Президія Тернопільської обласної ради профспілок незадоволена Януковичем та Азаровим. За Хоптяна і Кайду поки не заїкаються