У тернополян нова біда – розпочалась добудова двох ядерних реакторів

Поділитися

«Парламент ратифікував угоду, яка є вкрай невигідною для України, порушує всі законодавчі вимоги і не відповідає національним інтересам», – заявив з парламентської трибуни народний депутат України, перший заступник голови Української народної партії Іван ЗАЄЦЬ. Так політик прокоментував ратифікацію Верховною Радою російсько-української угоди щодо добудови двох блоків на Хмельницькій АЕС.

За словами політика, «вибір реактора здійснено на чисто політичних умовах, щоб прив’язати Україну до Росії і не вирішувати проблему послаблення енергетичної залежності в ядерній енергетиці». Політик звернув увагу на те, що «немає експертиз, зокрема, екологічних, до чого це може привести, хоч Україна уже мала страшний досвід Чорнобиля». За словами ЗАЙЦЯ, «немає навіть натяків на техніко-економічне обґрунтування, тому невідомо, як здійснюватиметься будівництво двох атомних блоків». «Угода покладає на Україну надзвичайні зобов’язання, – наприклад, закуповувати тільки російське ядерне паливо, навіть якщо реактори не будуть побудовані», – наголосив ЗАЄЦЬ. За його словами, «політичне рішення, спрямоване на те, щоб прив’язати Україну до ядерної програми Росії,  – це не державна політика, а політика на знищення  незалежності».

“Тернопільська липа” влаштувала допит із пристрастю відомому фотографу Леоніду Тіту

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення призупинити нарахування оплати за послуги теплопостачання за показниками будинкових лічильників