Василь Деревляний: «Антиукраїнська влада працює над тим, щоб здоров’я та хліб на столі українця стали розкішшю»

Поділитися

В ефірі Тернопільського обласного державного телебачення у четвер, 27 січня, в телепередачі «Слово має народний депутат» участь приймав голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина», народний депутат України Василь Деревляний, повідомляє офіційний сайт тернопільського БЮТу

— Демократичні політичні сили нашого краю по різному святкували День Соборності України. Розкажіть як і де відсвяткувала його ви та Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина»?

— Ми святкували День Собрності України на площі Св. Софії, в історичному місці, де 92 роки тому відбулося об’єднання Західної та Східної земель в Велику Україну. На моє переконання, об’єднавшись всіма частинами України, всіма частинами нашого народу, ми і в наш час зможемо протидіяти тій небезпечній політиці, яка зараз втілюється в життя антиукраїнською владою. Прикро, що інші політичні сили не приєдналися до всіх свідомих українців на Софіївській площі (де було найбільше людей з різних куточків України), а гуртувалися десь на околицях, щоб виділитися та привернути до себе окрему увагу. Я хочу зазначити, що попри перешкоди місцевої влади, залякування перевізників з боку правоохоронних органів, Тернопільська обласна організація «Батьківщина» на святкуванні Дня Соборності на Площі Св. Софії представляла наш край в кількості – 220 чоловік. Урочистий захід розпочався з молитви за Україну, яку відслужив настоятель Української православної церкви (Київського патріархату) патріарх Філарет. Участь у богослужінні приймали понад ста священнослужителів, представників Української православної церкви (Київський патріархат), Української автокефальної православної церкви та інших українських релігійних конфесій, які теж відчули тиск нині діючого режиму з боку влади та Московського патріархату. Окрім святкування знакового Дня Соборності України, завданням усіх нас, його учасників, було показати діючій злочинній владі, що ми готові протистояти та побороти терор, беззаконня та знущання над українським народом.

— Ви неодноразово в нашій студії піднімали питання про те, що діюча влада через Генпрокуратуру розпочала розслідування справи по виділенню Урядом Юлії Тимошенко автомобілів «Опель» сільським амбулаторіям, ФАПам для надання швидкої медичної допомоги населенню. То що ж кримінального в цій справі?

— Це чергова мильна бульбашка. Сьогодні Генпрокуратура не знає, що робити з попередньою справою по «кіотських грошах», де не знайдено жодних доказів вини Юлії Тимошенко, тому вони намагаються зайняти увагу громадськості новими наклепами та безпідставними звинуваченнями. Суспільство вводять в оману для того, щоб відволікти увагу від тих дій антиукраїнської влади, які руйнують економіку України, спустошують сімейні бюджети, вбивають демократію. Якщо ми хочемо мати здорову націю, нам хоча б іноді потрібно оновляти застарілу медтехніку та обладнання у наших медичних закладах. Не секрет, що сільські та селищні амбулаторії завжди оминалися увагою держави, а якщо і отримували якусь медтехніку, то зношену та застарілу, яку списали у районних обласних лікарнях. Будучи Прем’єр-міністром України Юлія Тимошенко закупила для сільських та селищних амбулаторій абсолютно новенькі автомобілі «Опель» для перевезення лікарів за місцем знаходження пацієнтів та надання швидкої, невідкладної медичної допомоги потребуючим жителям сіл. Ця робота, яку виконала Юлія Тимошенко за короткий час свого прем’єрства для підтримки сільської медицини, є показовою – саме як необхідно дбати про здоров’я простого громадянина України, який живе в селі далеко від районного центру. Про важливість отриманих Тернопільською областю 45 автомобілів Опель сьогодні говорить той факт, що амбулаторії і лікарні, які їх отримали обслуговують більше ста населених пунктів, в яких проживає більше ста тисяч сільських жителів. За словами лікарів амбулаторій та лікарень, час, щоб доїхати до хворих скоротився в середньому на півгодини. У своїх відповідях на мій депутатський запит голови сільрад, головні лікарі районних та міських лікарень наводять статистика та підтверджують користь та необхідність автомобіля, переданого урядом Юлії Тимошенко сільським амбулаторіям, районним лікарням для надання швидкої медичної допомоги громадянам. То в чому вина екс-Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко? Хіба тільки в тому, що вона дбає про життя та здоров’я української нації та вселяють віру в те, що українське село має жити і процвітати.

— Чи можуть ці автомобілі, в ході розгляду кримінальної справи бути конфіскованими?

— Ця антиукраїнська влада може все. За час свого панування вони вже показали, що їм абсолютна байдужа доля України, доля жителів України. Я хочу сказати, що попередня влада в області, а зокрема попередній керівник обласного управління здоров’я п. Ониськів ці автомобілі вже намагалися забрати від людей, намагалися перепризначити їх. Коли я особисто вручав автомобілі «Опель», деякі головні лікарі мені розповідали, що за такі подарунки від держави їх завжди зобов’язували платити чималі відкати тодішньому керівництву обласного управління медицини. Шокований такою інформацією, я звернувся до прокуратури і зробив все, щоб відстояти законність в процедурі виділення та отримання згаданих автомобілів.

— Сьогодні багато уваги громадськості прикута до економічної ситуації в країні, а зокрема – росту цін на продукти першої необхідності та споживчі товари. Ваш коментар до такої ситуації в державі?

— Однозначно, що я дуже негативно відношусь до всього, що сьогодні втілює в життя ця злочинна влада. Ви пригадайте, під час піку фінансової кризи, коли Юлія Тимошенко очолювала Уряд України, не зростали ані ціни на продовольчі товари, ані тарифи на комунальні послуги, вчасно пенсіонери отримували пенсії, бюджетники – зарплати, не відбувалося жодних скорочень. А що сьогодні? Влітку минулого року, коли почали зростати ціни на продукти, Азаров заявив: «Ми наведемо порядок!». В грудні він говорить, що нічого не може зробити, бо такі ціни на продукти харчування встановлюють власники супермаркетів. Виникає суттєве питання, для чого країні така влада, яка не може врегулювати цін на споживчі товари, коли їх штучно і самовільно піднімають? З іншого боку: власників супермаркетів ніхто не чіпає, бо вони, напевно, є члени привладної банди. І це просто диву даєшся, коли сьогодні на сайті Тернопільської ДПА розміщена інформація, цитую: «До державного бюджету мобілізовано 549,7 млн. грн., що на 16,4% (76,4 млн. грн.) більше до показника 2009 року. До загального фонду державного бюджету надійшло 533,4 млн. грн., що на 18,1% (81,7 млн. грн.) більше, ніж у попередньому році Доходи місцевих бюджетів, що контролюються податковими органами, у 2010 році склали 804,1 млн. грн. та варто зазначити, що зросли в порівнянні з 2009 роком на 117,1 млн. грн. або на 117,1%». Та коли сьогодні є такий ріс надходжень з нашої області до державного бюджету, то чому ростуть ціни на продукти, на пальне, тарифи на комунальні послуги, чому сьогодні реорганізують медичну галузь і скорочують таку кількість бюджетних працівників? Сьогодні уряд Азарова включив станок, безміри друкуючи гроші (протягом 2010 року діючий уряд спільно з Нацбанком випустив в обіг 99 мільярдів 671 мільйон гривень – майже сто мільярдів), вводять тисячну купюру і цим підсилюють інфляцію в державі. За перший рік правління Януковича державний борг України зріс на 118 млрд. гривень, з України в офшорні зони за рік цей антиукраїнський режим вивіз більше 28 млрд. доларів. Ми сьогодні маємо таку владу, яка нищить все українське, яка працює на занепад економіки і прагне до того, що здоров’я та хліб на столі українця стало розкішшю.

ТОП-25 найпопулярніших сайтів Тернопільщини

У Тернополі на День Валентина організовують унікальний флешмоб