Як Тернопільська облрада сприятиме медикам благодійного фонду? Нехай би не заважала

Поділитися

«Дар життя» розпочав роботу як медична клініка на колесах ще у 1992 році. Нині у складі Міжнародного благодійного фонду діє Медична клініка на колесах – стоматологічне відділення та терапевтичне, а також п’ять стаціонарних консультаційних центрів, два з них на Тернопільщині ( у Тернополі та Кременці).

Фахівці клініки безкоштовно надають терапевтичні та стоматологічні послуги соціально незахищеним верствам населення. До прикладу, у 2010 році Медична клініка на колесах прийняла у стоматологічному відділені 4860 пацієнтів, у терапевтичному – 4808.

За словами директора фонду Ніколаса Лейпера, тут працюють висококваліфіковані лікарі та медсестри. Усі послуги людям надаються безкоштовно, особливу увагу  приділяють дітям. Разом з тим клініці на колесах необхідна певна допомога, зокрема, під час виїздів у віддалені райони області.

Голова обласної ради Олексій Кайда підкреслив, що обласна рада цілковито сприятиме медикам благодійного фонду у їх роботі. «Вже наступного тижня під час засідання Асоціації «Ради Тернопільщини» про роботу «Дару життя» буде поінформовано голів усіх районів Тернопільщини. Таким чином, переконаний, ваші медичні автобуси отримають допомогу на місцях.

Дбати про здоров’я краян, особливо маленьких, – пріоритетне завдання рад усіх рівнів, – наголосив очільник облради. – На жаль, лише цього року медичну галузь області недофінансовано на двадцять два мільйони гривень. Тому ми раді будь-якій допомозі. У комунальній власності області є ряд інтернатів для дітей-сиріт, для людей з особливими потребами, для людей похилого віку. Ми були б надзвичайно вдячні, якби саме такі заклади ваші лікарі відвідали передусім.»

Учасники зустрічі обговорили, чим саме зможе допомогти клініці на колесах обласна рада, натомість було вирішено до 10 лютого підготувати перелік закладів області, в яких здійснити медичний огляд пропонуватимуть лікарям «Дару життя».

Чому втік Сергій Надал?

Як святкуватимуть день народження Івана Пулюя в Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя