Юрій Костенко з УНП запропонував владі заморити голодом українців: заборонити імпорт картоплі та цибулі

Поділитися

«Заборонити імпорт традиційних для України овочів та фруктів, сприяти створенню конкурентного середовища на ринку, а також підтримати дешевими кредитами фермера та приватні господарства» закликав уряд народний депутат України, лідер Української народної партії Юрій КОСТЕНКО. За словами політика, «Україна, яка щорічно виробляє близько 8 млн тонн, а споживає менше 6 млн тонн овочів та фруктів, має їх експортувати, а не закупати». Так політик прокоментував інформацію «Українського клубу аграрного бізнесу», що «сільськогосподарський» імпорт в Україну зріс на 77% порівняно з 2005 роком.

«Ганебним є той факт, що за останні 5 років в Україні майже в 20 разів збільшилася закупівля іноземної картоплі, капусти, цибулі, моркви. Шокує також п’ятикратне збільшення обсягів імпорту традиційних для України яблук, груш тощо,  – прокоментував ситуацію КОСТЕНКО. Цей товар гниє на подвір’ях українських фермерів, які не можуть його вільно реалізувати через засилля монополістів-перекупників».

Лідер УНП закликав владу «сприяти демонополізації  ринку, щоб дрібні та середні виробники вільно реалізували свою продукцію самі або через сотні конкуруючих приватних компаній в усіх українських регіонах». За словами політика, «держава має заборонити часті перевірки, а також забезпечити малі та середні господарства дешевими кредитами для створення баз переробки та сучасних сховищ».  КОСТЕНКО також вважає, що «держава має стимулювати розвиток логістики, щоб сприяти виробництву та збереженню такої кількості вітчизняних овочів та фруктів, яка відповідає потребам конкретних регіонів». «Така політика, що не потребує особливих фінансових витрат, призведе до падіння цін на українські овочі та фрукти в 2-6 разів та дасть поштовх розвитку фермерства», – констатував лідер Української народної партії.

Тернопіль вшанує день пам’яті Героїв Крут загальноміським збором патріотичних організацій

Як делегація Тернопільської міської ради транжирить кошти за кордоном: чиновники відвідали ще два польських міста