На Тернопільщині тимчасово призупинено експлуатацію родовища піску

Поділитися

Перевірку дотримання вимог природоохоронного законодавства під час розробки родовища піску у Бережанському районі приватним підприємством «Кремінь – Аква» здійснив інспектор Держекоінспекції у Тернопільській області  за зверненням громадян.

Так, у результаті проведеного у грудні 2010 року обстеження згаданої ділянки надр встановлено, що видобувні роботи приватним підприємством не здійснюються. З пояснення директора підприємства з’ясовано, що видобуток піску проводився у листопаді для власних господарських потреб (підсипання доріг), що підтвердилося відсутністю свіжих слідів розробки.

Аналіз наявності необхідних дозвільних документів показав, що підприємство отримало більшість передбачених дозволів та погоджень. Проте, приступило до експлуатації родовища піску з порушенням екологічних вимог, а саме без наявності документу, що засвідчує право користування земельною ділянкою. На усунення порушень керівнику підприємства видано припис про заборону проведення робіт в кар’єрі до оформлення договору оренди земельної ділянки для розробки родовища піску та введення в експлуатацію нового гірничо-видобувного підприємства.

Перевіркою виконання виданих приписів, здійсненою у січні ц.р., зафіксовано проведення розкривних робіт та видобутку піску без усунення виявлених недоліків, за що директора підприємства притягнуто до адміністративної відповідальності.

З метою недопущення видобувних робіт без правоустановчих документів 31.01.2011р. першим заступником Головного державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області винесено рішення про тимчасову заборону (зупинення) експлуатації родовища піску ПП «Кремінь – Аква», повідомив ексклюзивно “Про все” перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Тернопільській області   Юрій  Рослий

Що можна приватизувати з державного пирога на Тернопіллі у 2011 році? Оголошено весь список

Бізнесу без ризику немає