Нардеп Ярослав Джоджик знає, що правоохоронці затримують лише 1 відсоток суддів-хабарників

Поділитися

Українська народна партія закликає правоохоронні органи доповнити методи боротьби з хабарництвом у судових органів, враховуючи ухвалений влітку Закон «Про судоустрій і статус суддів», що передбачає обов’язкову норму про декларування суддями власних видатків. З цією заявою виступив народний депутат, заступник голови УНП Ярослав ДЖОДЖИК.

На його думку, “сьогодні правоохоронці реально затримують лише 1% суддів-хабарників, оскільки корупція охопила всю судову систему країни”.

“Сьогодні працівники СБУ, МВС та Генпрокуратури переважно виявляють хабарників оперативною діяльністю, тобто «ловлять злочинця за руку» при отриманні хабара. Зрозуміло, що такі випадки – це крапля в корупційному морі”, – переконаний народний депутат. За його словами, “правоохоронці повинні використати появу дійсно історичної норми про обов’язок судді декларувати видатки, якщо разові видатки перевищують його місячний заробіток”.

Представник УНП зауважив, що “у такому випадку вдасться не лише збільшити відсоток виявлених корупційних фактів у судовій системі, а й, що найголовніше – через страх виявлення, змусити більшість суддів відмовитися від практики отримання хабарів, які правоохоронці можуть виявляти не лише під час отримання, а й шляхом типової канцелярської роботи – звіркою видатків та доходів судді”.

Сесії міської ради зриває МЕР !!!

В економічному університеті відбудеться Всеукраїнський дитячий форум «Формула успіху правової держави очима дітей»