Педагоги Львівщини не мовчать щодо зневажливо висловлювання про творчість Ліни Костенко. А тернопільська “братія” поки мовчить

Поділитися

Ми, слухачі курсів підвищення кваліфікації вчителів української мови та літератури Львівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, як і більшість мешканців Львівщини, нетерпляче чекали на зустріч у Львові з нашою великою сучасницею, геніальною письменницею Ліною Костенко.
Дарма що майже нікому з нас не вдалося придбати квитки, але ж мали надію на обіцяне транслювання вечора-зустрічі з університету і з драматичного театру, що передбачалося 14 і 15 лютого.
Нові книжки Л.В. Костенко викликали надзвичайно велике зацікавлення й захоплення багатогранним талантом і громадянською позицією автора.
Не тратимо надії, що Ліна Костенко пошанує своєю присутністю в нашому місті численних прихильників її таланту і не зважатиме на провокативні висловлювання деяких львівських письменників (Віктора Неборака, Юрія Кучерявого, Ігоря Котика), журналістів та працівників театру стосовно роману «Записки українського самашедшого». Ми обурені й тим, що без погодження з шановною гостею, навіть всупереч її волі вечір у театрі вирішено зробити платним.
Від імені усієї інтелігенції і творчої громадськості заявляємо протест тим людям, які суб’єктивно, зневажливо висловилися про творчість Ліни Костенко. Зрештою, не варто дивуватися, адже геніям завжди заздрили пігмеї.
Схиляємо голови перед талантом і мужністю цієї сильної жінки, безкомпромісної і сміливої. Висловлюємо сподівання, що нас підтримають освітяни Львівщини, повідомляє сайт “Майдан”

З крамниць вимітають не лише борошно, але й печиво та макаронні вироби

Тернополяни можуть виробляти закордонний паспорт через Інтернет