Тернопільська облрада має намір. Поки на папері

Поділитися

Голова обласної ради Олексій Кайда та Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе підписали Протокол про наміри

 На запрошення голови обласної ради Олексія Кайди сьогодні  на Тернопільщині перебуває Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе.

В рамках програми візиту відбулася зустріч очільника облради із послом, під час якої Олексій Кайда розповів Гріголу Катамадзе про Тернопільщину, ознайомив із славною історією краю, наголосив на туристичній привабливості та можливостях сільського господарства і харчової промисловості Тернопілля.

           «Тернопілля – край неповторної культури, мальовничої природи та добрих талановитих людей, – сказав голова обласної ради. – В силу свого географічного розташування область наділена унікальним історико-архітектурним, природним, духовним і культурним розмаїттям. На Тернопіллі є третина замкових та фортифікаційних споруд України, тут діють одні з найвідоміших релігійних центрів – Марійський відпустовий центр у Зарваниці та Почаївська лавра. Надзвичайно цікаві у нас заповідникові та рекреаційні зони. Тому переконаний, що розвиток співпраці в галузі туризму між Тернопіллям та Грузією буде цікавий обом сторонам та має неабияку перспективу».

            Також під час зустрічі мова йшла про співпрацю в галузі сільського господарства та харчової й переробної промисловості. Грузинську сторону зацікавила можливість експорту пшениці та імпорту своїх власних фруктів та овочів.

Багато уваги було приділено поліпшенню культурних зв’язків між Тернопіллям та Грузією: обміну мистецькими колективами, студентськими та учнівськими групами.

            Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе висловив  свою підтримку розширенню двосторонньої діяльності та запевнив, що докладе усіх зусиль для швидшої реалізації обговорених проектів. 

Також йшлося  про перспективи підписання угоди про співпрацю між Тернопільщиною та Автономною республікою Аджарією (Тернопіль та Батумі (столиця Аджарії) такий документ уже підписали) та відкриття у Тернополі консульства Грузії.

На завершення сторони підписали Протокол про наміри.

У зустрічі брали участь міський голова Тернополя Сергій Надал та заступник голови ОДА Андрій Фліссак.

У програмі візиту Надзвичайного та Повноважного Посла Грузії Грігола Катамадзе  – відвідування Марійського відпустового центру у Зарваниці та Збаразького замку.

Протокол про наміри

 

3 лютого 2011 р.                                                                                       м. Тернопіль

 Тернопільська обласна рада і Посольство Грузії в Україні (далі – сторони), беручи до уваги те, що між Україною та Грузією склалися дружні відносини, спільні інтереси, взаємна зацікавленість в поглибленні і розширенні торгових, економічних, науково-технічних і культурних відносин, розуміючи необхідність більш ефективного використання наявних у сторін економічних виробничих, фінансових, інтелектуальних, культурних та інших можливостей, заявляють про наступне:

  1. Сторони у межах своєї компетенції, відповідно до законодавства України та Грузії, сприятимуть розвитку довгострокових і різносторонніх економічних, науково-технічних і культурних відносин на принципах взаєморозуміння, поваги, довіри і взаємовигоди.

 

  1. Сторони визнають пріоритетність заходів з обміну досвідом в наступних галузях: промисловість, охорона здоров’я, наука, спорт, культура, молодіжний обмін, туризм.

 

  1. З метою поглиблення науково-технічної співпраці сторони, кожна в рамках своєї компетенції, будуть створювати спільні робочі групи, які будуть готувати і проводити заплановані заходи, сприяти обміну науковими кадрами, спеціалістами і студентами.

 

  1. З метою реалізації положень цього протоколу про наміри сторони будуть вживати необхідних заходів підготовки і подальшого підписання окремих угод з конкретних напрямків двосторонньої співпраці відповідно до законодавств України та Грузії.

 

  1. Сторони сприятимуть підписанню угоди про співпрацю Тернопільської області з одним із регіонів Грузії.

 

  1. Представники сторін подаватимуть зазначені в пункті 4 та 5 цього протоколу угоди на розгляд і затвердження компетентним державним органам, якщо це передбачено законодавством обох країн.

 

  1. Цей протокол про наміри вступає в силу з моменту його підписання сторонами і діє протягом двох років.

 

  1.  Підписаний в місті Тернополі 3 лютого 2011 року українською мовою, в двох примірниках, які мають однакову юридичну силу.

 

 

     Голова Тернопільської обласної ради                  Надзвичайний і Повноважний

                                                                           Посол Грузії в Україні

 

                                                 

                                     О.П.Кайда                                                        Г.Ш.Катамадзе

 

«Історична пам»ять грузинів на добро є надзвичайно тривалою», – Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе

 Після зустрічі з керівництвом області та міста Надзвичайний та Повноважний Посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе, голова обласної ради Олексій Кайда та міський голова Тернополя Сергій Наддал  зустрілися із журналістами тернопільських та загальноукраїнських ЗМІ.

Олексій Кайда, представляючи журналістам Посла, зазначив:

– Мені дуже приємно, що пан Посол  чудово володіє українською мовою, чим висловлює повагу і шану до нашої держави і до українців.  Це добрий приклад для деяких наших урядовців, які ніяк не можуть вивчити мову нації, представниками якої вони є, – сказав голова обласної ради.

Грігол Катамадзе висловив жаль, що перебуває на Тернопіллі лише один день, оскільки йому ще не доводилося відвідувати нашу область. Він підбив підсумки зустрічі із керівництвом області та міста, висловлюючи сподівання, що партнерство міст-побратимів Тернополя та Батумі  переростуть також у співпрацю між Тернопільщиною та Автономною республікою Аджарія, столицею якої є Батумі.

– Наші регіони можуть повноцінно і взаємовигідно співпрацювати. Грузинська сторона зацікавлена в інвестиціях з боку України у готельний бізнес, грузинські ж інвестори мають інтерес до сільського господарства України, у тому числі і Тернопільщини. З почутою з уст керівництва області та міста інформації, впевнений, що багато спільних  проектів може бути і у сфері туризму, – зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Грузії в Україні Грігол Катамадзе.

Особливу подяку він висловив мешканцям Тернопільщини за активну підтримку Грузії у часи непорозумінь із Росією у 2008 році.

– Істориична пам»ять грузинів на добро є надзвичайно тривалою. Грузинський народ завжди пам»ятатиме щиру солідарність українців та їхню підтримку цілісності Грузії.  Наші народи багато що пережили і завжди один одного підтримували. Грузія пройшла складний шлях реформ. Ми готові поділитися своїм досвідом, щоб ваша нація не повторювала наших помилок . Завжди мудро вчитися на чужому досвіді. Ми готові до співпраці та дружніх відносин, – наголосив Грігол Катамадзе.

Голова обласної ради Олексій Кайда та Грігол Катамадзе висловили сподівання, що протокол про наміри переросте у підписання довгострокових  договорів у співпраці Тернопільщини та регіонів Грузії.

Нардеп Ярослав Джоджик з непопулярною партією вимагає скасувати несправедливе оподаткування селян

Тернопіль пасе задніх серед інтернет-користувачів. Як і вся Західна Україна