Нардеп Ярослав Джоджик з непопулярною партією вимагає скасувати несправедливе оподаткування селян

Поділитися

Українська Народна Партія вимагає законодавчо заборонити оподатковувати доходи громадян від продажу сільгосппродукції власного виробництва, яку отримали з особистого  селянського  господарства. Відповідний законопроект (№ 8068) внесений сьогодні на розгляд Верховної Ради народними депутатами від УНП Юрієм КОСТЕНКОМ, Андрієм ДАВИДЕНКОМ, Ярославом ДЖОДЖИКОМ, Іваном ЗАЙЦЕМ.

Відповідно до ст..165 Податкового кодексу України, пасивні доходи, отримані в результаті використання земельних ділянок членів сільськогосподарських виробничих кооперативів, наданих їм для ведення особистого селянського господарства, не оподатковуються. Водночас доходи, отримані від продажу сільгосппродукції власного виробництва з такої самої земельної ділянки – підлягають оподаткуванню на загальних підходах. Таке протиріччя норм призводить до того, що селяни, які самостійно працюють на землі, опиняються в гіршому фінансовому стані, ніж ті, хто лише отримує пасивні доходи в якості членів сільськогосподарських виробничих кооперативів. Окрім того, селяни, які займаються сільгоспвиробництвом на власній землі фактично змушені сплачувати податок двічі: плату за землю і податок з сільгосппродукції.

Прийнявши законопроект УНП «Про внесення змін до Податкового кодексу України (в частині не оподаткування доходів фізичних осіб, отриманих від продажу сільгосппродукції власного виробництва з використанням  земельних ділянок,  наданих їм  для   ведення особистого  селянського  господарства)», нарешті утвердиться соціальна справедливість в сфері ефективного використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення та виникнуть реальні стимули для розвитку приватного сільгоспвиробництва.

Звіт керівництва тернопільської міліції на сесії обласної ради вимагатиме Степан Барна

Тернопільська облрада має намір. Поки на папері