Тернопільським чиновникам стане важче розкрадати кошти: губернатору Хоптяну буде не до телевізорів, коли вся Україна дізнається про оборутку

Поділитися

В українському інтернеті зявився сайт УкрПил, який публікуватиме інформацію про непрозорі процеси державних закупівель та інших операцій, пов’язаних з державними коштами.

Сайт є аналогом російського «РосПилу», який було створено відомим блогером Олексієм Навальним. Голова ідея проекту – шляхом дослідження різноманітних документів та державних сайтів виявити махінації українських чиновників, їх корупцію та шахрайство.

На даний момент на сайті вже опубліковано кілька статей, в яких розкриваються суми, витрачені з державного бюджету на різноманітні речі, наприклад, будівництво вертолітного майданчику для Януковича за 60 млн грн, або 10 лавочок у харківському метро за 288 тис. грн. Автори сайту просять про допомогу – їм потрібні посилання або інформація про будь-які схожі випадки, що могли б пролити світло на підозріле використання державних коштів.

У сайдбарі на сайті УкрПилу розміщено імпровізований лічильник вкрадених грошей, який сумує всі ті кошти, використання яких є нібито незаконним. Окрім того, проект доступний кількома мовами одночасно – оригінали постів публікуються українською, а автоматичний переклад доступний для білоруської, рсоійської, англійської та німецької мов.

На відміну від проекту Навального, автори українського УкрПилу вирішили залишитися анонімними, що може знизити рівень довіри до сайту, пише watcher.com.ua

Як відомо, на Тернопіллі губернатор Хоптян почав “роздавати” плазмові телевізори для шкіл. Підприємців змушують купляти їх лише у “Фокстроті”.

Воїни-бережанці святкують ювілей – 70 років військової частини

25 лютого у Тернополі “вшанують” Януковича