У тернопільському садочку №34 відбувся круглий стіл «День нашої дитини»

Поділитися

 Захід, організований Інформаційно-методичним центром освіти м.Тернополя, пройшов на базі одного з дошкільних закладів,  що є учасниками проекту «На допомогу дошкільним закладам Тернопільщини», який впроваджується в області  Тернопільською обласною Асоціацією Жінок за фінансової підтримки Міжнародного фонду «Відродження» в рамках Антикризової гуманітарної програми.

 Участь у заході  взяли  понад тридцять вихователів дошкільних навчальних закладів міста  Тернополя та батьки вихованців садочку №34. В рамках круглого столу  обгорювалися питання: форми  взаємодії  дошкільних навчальних закладів і сім’ї та їх ефективне застосування у  повсякденному житті; роль зображувальної діяльності у формуванні творчих здібностей дошкільників; вплив розвивального середовища на пізнавальний розвиток дитини.

В ході заходу учасники мали змогу  переглянути підготовлену організаторами відео-презентацію «Руками творимо добро», ознайомитися з творчими роботами вихованців садочку та поспостерігати за процесом нанесення маленькими художниками  малюнків на одяг під час міні-заняття «Маленькі дизайнери».

З вітальним словом до учасників зібрання звернулася керівник проекту «На допомогу дошкільним закладам Тернопільщини», голова правління Тернопільської обласної Асоціації Жінок Марія МАЦУК. Вона зазначила, що «формування  дитини – майбутньої особистості – неможливе без  плідної співпраці між батьками  та вихователями».

«У складний економічний час праця педагогів має особливу вартість, адже, за надзвичайно низьку оплату вихователі,  вкладаючи всю свою душу,  роблять практично неможливе: навчають, творять, експериментують,  аби дати діткам потрібні знання та навички. Така праця потребує, звичайно, допомоги з боку  батьків,  але роль держави, фінансова підтримка з її боку мають бути значно вагомішими,  аніж це є сьогодні», –  переконана  Марія МАЦУК.

Представниця Асоціації Жінок повідомила присутнім про допомогу, яка надається  тернопільському садочку №34 за кошти Міжнародного фонду «Відродження» в рамках проекту, зокрема, зазначила, що уже придбано іграшки для спец-групи, де виховуються дітки з вадами розвитку, і наразі розпочинаються роботи з капітального ремонту харчоблоку.

Більшість тернополян уже не підтримують міського голову Сергія Надала

“Тернопільська липа” привідкрила завісу про клавішника найпопулярнішого гурту на Тернопіллі