У Тернополі освятили негрів та інших іноземців

Поділитися

Останніми роками стало доброю традицією освячувати Йорданською водою кабінети та навчальні кімнати ННІ Морфології ТДМУ імені І.Я. Горбачевського. Цей рік не став виключенням. 24 січня 2011 року, на запрошення завідувача кафедри анатомії людини проф. Герасимюка І.Є., Преосвященнійший Нестор єпископ Тернопільськй і Бучацький прибув до інституту морфології, щоб звершити Велике освячення води.

           
Уже традиційно водосвятний молебен здійснювався в холі кафедри анатомії людини. Його Преосвященству співслужив секретар єпархії прот. Олексій Головацький та благочинний м. Тернополя прот. Роман Луговий. Пліч-о-пліч у коридорі кафедри стояли студенти з різних куточків світу, для багатьох із яких це дійство стало ще одним відкриттям українських традицій.
           
По завершенні молебню владика Нестор звернувся до викладачів та майбутніх лікарів із словами повчання у яких наголосив на необхідності лікування не лише тіла, а й душі, адже першопричиною усіх тілесних недуг є гріх. Саме тому тісна співпраця Церкви і медицини є першим кроком на шляху до одужання: як тілесного так і духовного.   

        

     

        

             
Після проповіді владика Нестор під спів тропарів: «В Йордані хрестився ти Господи…» окропив освяченою водою кабінети викладачів та навчальні кімнати кафедри анатомії, а також інших кафедри навчально-наукового інституту морфології на запрошення їх професорсько-викладацького складу. На згадку про цю подію кожен із присутніх отримав образок.

            
Після окроплення Ілля Євгенович подякував Його Преосвященству за приїзд та постійну молитовну опіку. У свою чергу владика Нестор подякував Іллі Євгеновичу за те, що він навчає студентів не лише мистецтву лікувати, а й збагачує їх духовно.

Мер Тернополя не має коштів для зубів, які мали б лежати на полиці

Гуманітарний заступник губернатора Тернопільщини змушує акторів “жебрати” на сходи