У Тернополі відкриють економічний та військовий ліцеї та католицька школа

Поділитися

Освітня галузь Тернополя недоотримала із державного бюджету 1,5 мільйона гривень. Про це сьогодні на прес-конференції розповів мер міста Сергій Надал. “У Тернополі не вистачає 1,5 мільйона гривень на освіту. Кабмін не виділив цих грошей. Але ніхто не буде закривати шкіл. Політики на центральних каналах кажуть, що у нас закривають “руські” школи. Можливо, комусь вигідно так говорити”, – сказав мер.

Він також зазначив, що у місті буде кілька нових навчальних закладів. Зокрема, економічний та військовий ліцеї на основі двох шкіл. Крім того, буде створена Католицька школа. Мерія уже шукає для цього приміщення, пише http://gazeta.ua

“Це буде елітна школа. Я говорив із владикою Василієм Семенюком. Церква готова забезпечувати спеціальними програмами, обладнанням. Будуть введені додаткові уроки. А вчителями зможуть працювати лише ті люди, які справді сповідують релігійні цінності”, – пояснив Надал.

Мер наголосив, що католицьку школу відкриють не раніше, ніж у новому навчальному році.

“Сьогодні середня школа налічує від 400 до 700 учнів. Церква пропонує, щоб тут навчалося 300-400 дітей. Але щоб була краща якість навчання”, – зазначив Надал.

Надал пояснив, що мерія буде переглядати реальні видатки і шукати додаткові надходження до бюджету. Таким чином розраховують добавити як мінімум 5 мільйонів гривень. Але зміни до бюджету можна вносити аж після закінчення першого кварталу.

Нагадаємо, раніше у Тернополі говорили про те, що через брак коштів міська влада хоче закрити дві школи у мікрорайонах Кутківці та Пронятин.

Рейтинг тернопільських сайтів: “Про все” повернулося!

Незабаром “Тернопільська висадка”!