У Збаражі патріоти наводять порядок всупереч волі мера-регіонала

Поділитися

24 грудня 2010 року депутати від  ВО “Свобода”, ВО “Батьківщина”, “Фронту змін”, “Сильної України” і “Сила і честь” висловили недовіру міському голові Бочарову М.Г. Причини: між міським головою м.Збаража і більшістю депутатського корпусу немає злагодженої роботи через особисті амбіції міського голови, він блокує роботу секретаря ради, не передано протоколи і рішення сесій та рішення виконкому п’ятого скликання, що є грубим порушенням Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, закритий доступ депутатам до будь — яких документів. Дійшло до залякувань депутатів і фізичних розправ: було вчинено напад на голову земельної комісії, свободівця Андрія Русина, пошкоджено майно голові фракції ВО “Свобода” Юрію Наумовичу.

26 січня 2011 року Збаразький районний суд скасував рішення депутатів від 24 грудня 2010 року про припинення повноважень міського голови. Та  небажання міського голови співпрацювати із депутатами привело до того, що не було вчасно прийнято бюджет міста.

31 січня на вимогу більшості депутатів Збаразької міської ради було скликано позачергове засідання. Міський голова Бочаров М.Г. проігнорував вимогу депутатів, знехтував проблемами міста і громади й не з’явився на засідання. Також на даному засіданні були відсутні начальник фінансово — господарського відділу Опалюк М.Я., без якої прийнято бюджет, та начальник відділу містобудування та земельних відносин Мартиненко О.М., з вини якої не прийнято рішень щодо нагальних земельних питань збаражан. Проігнорували важливу сесію всі депутати від Партії Регіонів та депутат від КУН (Напованець Петро)

Депутати обрали головуючого, провели сесію, на якій розглянули надважливі питання. Зокрема:

1.     ПРИЙНЯТО БЮДЖЕТ МІСТА

2.     ЗАТВЕРДЖЕНО РЕГЛАМЕНТ

3.     Оскільки цьогорічний бюджет Збаража — бюджет виживання, депутати винесли рішення про скорочення штату працівників міської ради, який аж занадто “роздутий”

4.     Прийняли звернення до Президента України, Верховної Ради та Генпрокуратури з приводу політичних репресій та Звернення до Президента України щодо скасування Указу “Про присвоєння С.Бандері звання “Героя України”.

Прес-служба Збаразької міської організації ВО “Свобода”

Тернопільський нардеп Ярослав Джоджик має щось проти євреїв

Початк руху bookcrossing в Тернополі