У Збаражі відбувся своєрідний КВН

Поділитися

У приміщенні Збаразької загальноосвітньої школи № 2 фахівці райцентру зайнятості провели акцію «Випускник», яка відбулася у формі профорієнтаційної гри «Час професіонала». До складу журі входили методисти відділу освіти Збаразької райдержадміністрації Віктор Бартошинський, Наталія Лахман і провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних РЦЗ Оксана Стись.

Учасниками гри були команди трьох загальноосвітніх навчальних закладів Збаража. Команда школи № 1 мала назву «3+2», ЗОШ № 2 – «Злет», ЗОШ № 3 – «Сонце». Змагання проходили за таким сценарієм: привітання, розминка (пантоміма), конкурси капітанів та музичний.

Після привітання кожен з капітанів витягнув конверт із назвою професії, пантоміму на яку треба було показати. Так, представникам першої школи випала професія перукаря, другої – фотографа, третьої – зубного лікаря. І всі учасники справилися із завданням, тому що з їхніх показів одразу вгадувався продемонстрований фах.

Капітани змагалися на знання типів професій за предметами діяльності: «людина-людина, людина-техніка, людина знакова-система, людина-художній образ, людина-природа».

Під час музичного конкурсу школярі-суперники на суд глядачів винесли сценки із життя лікаря, пожежника, перукаря.

Перемогу в грі виборола команда «Злет», а приз глядацьких симпатій дістався команді «3+2».

Загалом профорієнтаційна гра пройшла на високому рівні. Мета заходу була досягнута. Діти у веселій ігровій формі отримали профорієнтаційну інформацію і разом з чудовим настроєм винесли переконання, що вибір професії – це друге народження людини і до нього необхідно підходити з усією ретельністю.

До речі, у заході взяли участь заступник голови Збаразької райдержадміністрації з гуманітарних питань Анатолій Яцина  та директор РЦЗ Василь Олещук.

Крізь тернії звуку

Хотіли випростати спину