Як у Борщові агітують за декларування податків

Поділитися

  Залучення відомих людей стало традицією під час проведення щорічної кампанії декларування доходів громадян. Як відомо, шановані та відомі люди краю, які живуть і працюють поряд та з ким щоденно зустрічаються сотні громадян, є вагомим прикладом.
Цьогоріч Борщівська Міжрайонна Державна Податкова Інспекція до агітації залучила відомих у районі людей: голову Борщівської районної ради Ярослава Володимировича Роздольського, головного лікаря Борщівської центральної районної лікарні – Івана Васильовича Невістюка, директора Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. № 3 ім. Р.Андріяшика – Івана Васильовича Крохмалюка та директора Борщівської школи мистецтв, заслуженого працівника культури України – Галину Миколаївну Онишко.
Кожен із цих шанованих людей висловив своє бачення щодо необхідності декларування доходів громадянами, важливості сплати податків кожним членом суспільства, необхідності наповнення місцевого бюджету, значна частка в якому належить податку на доходи фізичних осіб.
Ярослав Роздольський, голова районної ради:
– Податок на доходи фізичних осіб – основний бюджетоутворюючий податок, який повертається до нас у вигляді пенсій, зарплат працівникам бюджетної сфери, розвитку соціальної інфраструктури тощо. Декларування доходів громадянином – це прояв поваги до країни, у якій живеш, де навчаються чи працюють твої діти, зростають онуки. Хочеться повноцінно жити у своїй державі, бачити заможним її народ, радіти досягнутим успіхам. І коли кожен з нас зрозуміє, що саме від рівня його податкової культури залежить міць і добробут країни, району, міста чи села – тоді ми досягнемо своєї мети. Я завжди вірив і вірю у свідомість і порядність моїх земляків, наших щирих та патріотичних борщівчан.
Іван Невістюк, головний лікар Борщівської ЦРЛ:
– Як працівник бюджетної сфери та керівник організації, фінансування котрої здійснюється з бюджету, зацікавлений у тому, щоб районна скарбниця максимально наповнювалась. А це можливо лише за умови сумлінної сплати податків кожним громадянином. Нажаль на даному етапі фінансування медицини з бюджету здійснюється не настільки, як хотілось би. До того ж ціни на медикаменти та санітарно-гігієнічні засоби постійно зростають. Щоб медицина достатньо фінансувалась, до бюджету повинно надходити якомога більше податків. А це в кінцевому результаті залежить від кожного з нас та, зокрема, від активної громадянської позиції щодо участі в кампанії декларування доходів громадян.
Іван Крохмалюк, директор Борщівської ЗОШ І-ІІІ ст. №3 ім. Романа Андріяшика:
– Я приймаю участь в агітації кампанії декларування доходів громадян тому, що розумію: від сумлінного ставлення кожного платника податків до цієї справи залежить майбутнє навчальних закладів. Адже, отримуючи кошти з місцевого бюджету, керівники шкіл мають змогу вчасно планувати розмір видатків на проведення ремонтних робіт, підготовку до нового навчального року, придбання нових меблів та приладдя, а також фінансувати участь дітей у різних шкільних та позашкільних заходах. Бюджетних коштів на даний час не вистачає для втілення задуманого. Я переконаний, що якби усі батьки чесно сплачували податки, то діти затишно і комфортно почувались би в школах.
Галина Онишко, директор Борщівської школи мистецтв, заслужений працівник культури України:
– Процес декларування дуже важливий як для всієї країни загалом, так і для нашого міста зокрема. Адже краса та добробут мальовничого Борщева залежить саме від нас – його мешканців. Відкладати візит до податкової з тим, аби задекларувати доходи, не варто. Всі ми, громадяни своєї держави, маємо певні обов’язки перед нею, несемо відповідальність за її добробут і стабільність. Кожна людина повинна пам’ятати, що саме на податках тримається соціальна сфера – освіта, культура, медицина. Борщівська школа мистецтв є бюджетною установою, тому її працівники розуміють, що при своєчасній та добросовісній сплаті податків відповідною буде і заробітна плата. Школа сплачує тільки один податок – податок на доходи фізичних осіб. Добровільно вносячи свою частку до казни, ми розуміємо, що це інвестиції в майбутній добробут кожного з нас, турбота про наше місто, район. Тож закликаю усіх мешканців краю до виконання свого конституційного обов’язку – декларування отриманих доходів, повідомила “Про все” Борщівська МДПІ

Молоко на Тернопільщині сумнівної якості?

На Тернопіллі товариства „пов’язали” діяльність на 1,1 млн. гривень