Ярослав Джоджик: “Уряд свідомо уникає переговорів з Кіпром, бо не хоче оподатковувати олігархів”

Поділитися

“Уряд свідомо уникає переговорів з Кіпром, бо не хоче оподатковувати доходи олігархів, інтереси яких лобіює”, − таку думку висловив народний депутат України, член комітету з питань бюджету, заступник голови Української народної партії Ярослав ДЖОДЖИК.

Так політик прокоментував заяву колишнього міністра фінансів республіки Кіпр, Панікос Тсіаліса про те, що “українська сторона попросила перенести переговори щодо угоди про подвійне оподаткування”.

“Фактично, отримано пряме підтвердження, що заяви прем’єр-міністра Миколи АЗАРОВА про небажання Україною в односторонньому порядку скасовувати угоду, є нічим іншим, як димовою завісою для великого капіталу, котрий свідомо ховає прибутки в офшорах”, − сказав представник УНП.

Політик відзначив, що “є два ресурси для проведення реформ в країні”. “Один ресурс − це перекрити можливості для виведення коштів в офшори. Для цього потрібно скасувати угоду укладену ще УРСР з Кіпром. Другий варіант − це йти на знищення малого і середнього бізнесу, котрий не має змоги ховати гроші на Кіпрі та в інших офшорних зонах”, − зауважив Ярослав ДЖОДЖИК.

Народний депутат підкреслив, що “для майбутнього України з сильною економікою вибір має бути однозначним”. “Для УНП і для України також є лише один з цих двох варіантів − змусити великий капітал платити податки, бо за роки незалежності у нього було достатньо можливостей для накопичення коштів, і тепер потрібно дати розвинутися сектору малого і середнього підприємництва, який дасть роботу, надходження до бюджету, сприятиме підвищенню зарплат найманого працівника, оскільки створить попит на робочу силу”, − сказав він.

“УНП послідовно вимагала переглянути цю угоду”, − наголосив політик. Він зазначив, що “сьогодні не вдалося сховати “вух” і виявляється, що українців знову обдурили, посилаючись на дипломатію”. „Якщо цей уряд має гідність, то він повинен визнати, що свідомо йде на знищення мільйонів робочих місць, або ж він має негайно розпочати переговори з Кіпром”, − підсумував Ярослав ДЖОДЖИК.

На допомогу випускникам

Міс Інтернет-Тернопіль’ 2011