На допомогу випускникам

Поділитися

У Лановецькому районному центрі зайнятості відбувся масовий профорієнтаційний захід для дев’ятикласників Лановецької ЗОШ № 1на тему: «На допомогу випускникам». У рамках заходу фахівці РЦЗ провели профорієнтаційні бесіди, профконсультації із застосуванням профдіагностичних методик, екскурсію центром зайнятості, презентацію сільськогосподарських професій.

– Більшість молодих людей не уявляють собі, ким бути та де продовжити навчання після школи. Усвідомлений вибір професії – це, насамперед, знання про різні види трудової діяльності, потреби ринку праці у певних професіях, а також самих себе – своїх можливостей, знань, умінь, нахилів, – зазначила провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних РЦЗ Леся Татарин.

77 юних ланівчан дізнались про світ професій та ті з них, які користуються попитом у роботодавців. Підлітки мали нагоду пройти тестування на виявлення своїх здібностей та нахилів до того чи іншого фаху та отримати поради профорієнтатора щодо реалізації професійних планів і намірів на майбутнє, а також ознайомитись з функціональними секторами, діяльністю та послугами служби зайнятості молоді. Юнаків та дівчат зацікавили сучасні способи пошуку роботи через Інтернет, програмно-апаратний комплекс самостійного пошуку роботи та мобільний телефон, паспорти підприємств, організацій, установ, папки з описами професій, буклети та брошури щодо вибору професії та пошуку місця праці.

Школярі разом зі спеціалістом РЦЗ обговорили питання щодо того, як уникнути помилок і розчарувань при виборі майбутнього професійного шляху, виконали вправу «Формула вибору професії», подискутували про місце молоді на ринку праці.

Провідний спеціаліст відділу активної підтримки безробітних РЦЗ Тетяна Криванич провела презентацію професій сільськогосподарського спрямування. Дев’ятикласники ознайомились із професіями водій, тракторист, овочівник, перукар та їх вимогами до людини, можливостями навчання і працевлаштування за ними, переглянули відеофільми.

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНИЙ УРОК ДЛЯ ШКОЛЯРІВ

Фахівці Гусятинського районного центру зайнятості провели профорієнтаційний урок „Мій професійний вибір” для учнів 9 класу Васильковецької спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів з поглибленим вивченням інформаційних технологій та технологічних дисциплін.

Основний акцент під час уроку було зроблено на виборі учнями робітничих професій. Хлопці та дівчата дізналися про те, що сучасний ринок вкрай потребує  висококваліфікованих робітників, а щоб стати ними – потрібно оволодіти неабиякими знаннями і набути певних навиків. Школярам було роздано інформаційно-роз’яснювальні  матеріали, які допоможуть їм зорієнтуватись у світі професій та вибрати свою.

Ті, хто бажав, пройшли тестування на визначення професійної спрямованості особистості.

СЕМІНАР «ЛІДЕР ТА ПРОФЕСІЯ КРІЗЬ ПРИЗМУ ГЕНДЕРУ»

2 лютого в Бережанському районному центрі зайнятості відбувся семінар для жінок на тему: „ Лідер та професія крізь призму гендеру”.  Про гендерну рівність і те, як досягти успіху в професійній діяльності, безробітним розповіли  Олеся Кашараба начальник районного центру соціальних служб у справах дітей,  сім’ї  та молоді та провідний спеціаліст цього ж центру Мар’яна Жебрацька.

Присутні на семінарі також отримали інформацію про послуги, які служба зайнятості надає жінкам, котрі втратили роботу і бажають повернутись до активного суспільного життя.  Зверталась увага на гендерні та вікові особливості, які є вагомими чинниками у сімейному благополуччі, йшла мова про  психологічні аспекти підготовки до подружнього життя та безпосередньо до батьківських обов’язків.

Учасникам  заходу були роздані відповідні тематичні  буклети та листівки.

У заході взяли участь 23 безробітні жінки.

Міська рада не закриватиме жодного освітнього закладу Тернополя

Ярослав Джоджик: “Уряд свідомо уникає переговорів з Кіпром, бо не хоче оподатковувати олігархів”