100 днів повної Свободи!

Поділитися

Коли задумував написати цю статтю, було дуже чітке бажання розказати про своє враження від Тернополя за тих пів року, яких я тут проживаю, але те що відбувалось в місті за останній місяць змусило мене передумати.

Тому закоткую разом зі мною проаналізувати останні три місяці з мого життя в Тернополі.

Приїхав в Тернопіль в той час коли місто готувалось до виборів і можливо саме через це в ньому постійно гуділа робота, але всі чекали коли ж ситуація вгамується пройде 31 жовтня та нова влада почне керувати містом. І в місті справді після виборів стало спокійніше, але не надовго…

Грудень місяць

Першими ластівками стали чутки про те що нова влада один за одним накриває бенкети з різних нагод в будинку на Листопадовій. В це ніхто сильно не вірив, бо злих язиків в Тернополі вистарчає, але чутка пішла. А потім сталась велика несподіванка для влади, яка просто всіх вибила з колії та поставила в ступор – впав сніг! Так, на початку грудня впав сніг, зрозуміло, що він був не очікуваним (прогноз погоди в міській раді не дивляться) тому й засипав все місто! Його активно почали прибирати тільки на третій день і то тільки на найважливіших напрямках. В той же сніжний місяць, на голову мера, виконкому та депутатів впало формування бюджету. Команда економістів міської ради підготувала найбільш розбалансований бюджет міста за останні 10 років, це підтверджують навіть незаангажовані експерти.

Січень місяць

Цей місяць приніс багато несподіванок для тернополян. Більшість з тих несподіванок мала, нажаль, негативний відтінок і стосувались вище згаданого бюджету. Спочатку стало відомо про те, що в бюджеті велика дірка… В бюджеті не вистарчає грошей на освіту, медицину, дороги. Чому влада не рухалась передні два місяці, щоб залатати цю дирку – не відомо. Згодом стало відомо про значне збільшення тарифів, про яке раніше ніхто не згадував! Для мене, це стало дуже не приємною новиною, бо тепер за маленьку двокімнатну квартиру, я мушу платити 500 гривень комуналки!

Прибирання доріг та їх посипання стало вже традиційно болючою темою всіх тернополян. Скільки вже об цю проблему зламано рук та ніг не злічити, але посипання тротуарів цієї зими неприємно здивувало всіх.

Лютий місяць

Останній місяць зими видався дуже жарким для нової влади в Тернополі. Настільки стало жарко, що більшість перших осіб міста взяли відпустки і поїхали охолоджуватись на зимові курорти. А проблем тим часом ставало все більше:

  • · перевізники влаштували страйк, через несправедливі умови нового конкурсу, оголошеного міською радою;
  • · зявилась новина про підвищення тарифу на проїзд в маршрутках до 2 гривень;
  • · було розформовано дві поліклініки в місті, що викликало хвилю невдоволення тернополян та працівників медичної галузі;
  • · великі проблеми з недофінансуванням освіти зумовили можливість закриття деяких шкіл.

І на фоні цих процесів керівництво міста вирішило подорожувати по Польщі та Грузії замість того щоб вирішувати проблеми міста.

Отже маємо повний безлад в місті, шок тернополян від нової влади і її повну безвідповідальність. Отакі вони 100 днів повної свободи!

Василь Солтис спростував чутки щодо продажу “Тернопільської правди”

На Тернопільщині почастішали крадіжки електроенергії